"És el meu primer dia a l'agència de notícies Xinhua. La meva veu i els meus gestos estan programats per Zhang Zhao, un presentador real de Xinhua". Són les primeres paraules del "Presentador amb Intel·ligència Artificial (IA)", com han cridat a la criatura, i que està desenvolupat per l'agència governamental en col·laboració amb la companyia Sogou. L'han presentat a la World Internet Conference (Conferència Mundial d'Internet) que està tenint lloc a Wuzhen fins al proper dia 9 de novembre.
Segons els desenvolupadors, pot donar les notícies "amb el mateix efecte" que un presentador humà. Han fet dues amb diferent aspecte: un que llegeix les notícies en anglès i un altre que ho fa en xinès, segons el South China Morning Post. Tots dos aprenen dels vídeos que veuen i s'alimenten de notícies. En el cas del presentador en anglès, segons Xinhua, "ara és un membre del nostre equip i pot treballar 24 hores al dia, reduint els costos i millorant l'eficiència".
Els presentadors, desenvolupats a força de machine learning (aprenentatge automàtic) aniran perfeccionant les seves habilitats a mesura que vagin narrant més notícies. Ara per ara, tant la veu com les expressions facials són bastant robòtiques, encara que tant Xinhua com Sogou confien que això vagi millorant amb el temps.
De fet ja hi ha presentadors del mateix estil visual que els robots, a més la inexpresivitat dels orientals fa que no es noti tant la diferència, caldria veure un robot de Farreras o Ana Pastor, a veure si aconseguien captar la seva vehemència gestual. En canvi, aquest tipus d'IA si que es podria fer servir quan envien a reporters intrèpids a informar enmig d'huracans, tempestes, nevades etc, amb evident risc per a la seva integritat física, es podria plantar el robot al mig del lloc dels fets i que anés informant.

Segons Xinhua, la IA compta amb "perspectives interminables", ja que esperen reduir el cost a l'hora de produir noticiaris diaris a la televisió. L'agència de notícies governamental també considera que així es podran generar ràpidament butlletins de notícies d'última hora, millorant la puntualitat i la qualitat. A més de reduir el cost, es controla molt més l'opinió abocada que és en el fons el que els interessa. Aquí si que es podria dir que la IA va matar l'estrella de la Televisió, parafrasejant Buggles (Video Killer radio star)
Michael Woolridge, un professor de la Universitat d'Oxford entrevistat per la BBC, dubta que en els propers anys aquesta tècnica es normalitzi. Ho fa sobretot per la Teoria de la Vall Inquietant, on s'exposa que com més s'assembla una màquina a un humà (física i cognitivament), més rebuig produeix el robot en els observadors humans. Woolridge també considera que els presentadors humans, tradicionalment han estat considerats figures públiques: "Si només estàs mirant a una animació, llavors has perdut del tot la connexió amb el presentador".