Aconseguir oficines sense papers i, per tant, més respectuoses amb l'entorn, és possible amb processos i serveis de gestió documental digitals. Des de fa anys la tecnologia està revolucionant el món en què vivim. Si aquesta revolució a més es tradueix en beneficis per al medi ambient, la combinació no pot ser més avantatjosa. Diverses empreses ja han pres consciència de la necessitat del canvi, pel que fa a l'ús del paper es refereix, i adopten gestos i polítiques de responsabilitat social centrades en millorar els hàbits per protegir el medi ambient i la creació de residus contaminants. Aconseguir oficines sense papers i, per tant, més respectuoses amb l'entorn, és possible amb processos i serveis de gestió documental digitals. Cada vegada més organitzacions adopten un compromís en favor del desenvolupament social i la protecció del medi ambient. De fet, aquest últim s'ha convertit en un pilar fonamental de la Responsabilitat Social Corporativa (RSE) i nombroses empreses compten amb certificats mediambientals que obliguen a implementar accions mesurables cada any per renovar-lo. Segons un estudi de la Fundació Seres, companyia especialitzada en facturació electrònica, cada milió de factures impreses implica la utilització de 10 tones de fusta. El gest d'obrir la bústia s'ha convertit en una rutina gairebé oblidada gràcies a les e-factures, usades per la majoria d'entitats.
Recordo al vell Frauca quan ens explicava en l'oficina on jo treballava, allà per l'any 1962, que quan tinguéssim ordinadors a l'oficina no fariem servir el paper, que el paper desapareixeria dels despatxos. No va ser així, al contrari, diria que encara s'en gasta més, cert és que s'imprimeixen indiscriminadament folis i folis que es podrien evitar. La prova la tenim en que si tens una impressora a casa gastes molts folis, i si no la tens ni un, i funcions tens les mateixes, encara que una impressora usada racionalment a casa, és important tenir-la, per la seva utilitat en cas de necessitar imprimir algun document en concret.
I parlant de paper i de estalviar, es podria estalviar tota la paperassa del Correu Comercial que impunement dipositen a la nostra bústia. És cert que en alguns blocs de pisos hi ha rètols que indiquen 'no s'admet correu comercial', ja és un pas. Però en les oficines es segueix gastant inútilment molt paper, folis i folis. Un cas a part i sense solució a mig termini serien els jutjats, que mig funcionen encara analògicament, i no crec que d'aquí es moguin en molt de temps.
No, no. Desde hace relativamente poco los Juzgados ya funcionan mediante una plataforma digital llamada LexNET. Solo el ordenador un lector y el chip incorporado a nuestro carnet. Se acabó el papel.
ResponEliminaEn los juzgados no creo, además Lexnet no es muy giable y es muy vulnerable a los hackers, y no todos los juzgados lo tienen. Veremos...
ResponEliminaAunque no lo creas. LexNET obligatorio: Presentación de demandas, contestaciones, escritos de cualquier tipo, recursos, etc., etc., etc, así como recepción de los mismos. En todas las jurisdicciones, en todas las instancias, incluido Madrid y Tribunal Supremo. A no ser que me encuentre en otra reencarnación y en distinta vida a la tuya. Que no lo descarto, por lo que leo.
ResponEliminaOk, aceptamos Lexnet como animal de compañía, pero sigue habiendo mucho papeleo en los juzgados, de momento.De hecho ni recuerdo la última vez que estuve en un juzgado, de oídas que es como se suele hablar y opinar, parece que allí mueven muchos papeles y cierto es que los funcionarios se quejan de que no están suficientemente informatizados.
ResponEliminaSalut
Salud también para usted, señor mío. Uno de mis fabulosos hallazgos de contenedor fue el de varios Weird Tales de tiempo inmemorial. Uno de ellos de Lovecraft. Lo ultracósmico y sobrenatural de nuestas distintas opiniones sobre los Juzgados me lo ha hecho recordar.
ResponEliminabuen hallazgo, el contenedor es un mundo de sorpresas.
ResponEliminaNo pienses,que la madera que se emplea para hacer papel,es caoba.La pasta de celulosa para emplear como papel,lleva un tanto por ciento del reciclado y el resto es una madera tierna,de árboles para ello,que crecen con facilidad cultivados.Vale la pena seguir cultivando estos árboles,por su aporte económico del lugar y porque puede sustituir a las bolsas de plástico,ya veremos.Para muchos menesteres,actualmente no es necesario.
ResponEliminade eso de la madera no tengo ni idea, pero lo del plástico si que habría que plantearse ya el dejar de usarlo.
EliminaNorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
ResponElimina¿y los WC´s ?..........¿también irán digitales ?
Agggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg
claro, a limpiarse con el dedo, todo sea por la ecología.
EliminaLo mejor es un chorrito de agua,le sienta bien al esfinter irritado,que más o menos todos padecemos,por la mala vida que llevamos.Aunque mi recuerdo de pequeño,en el campo,era buscar un canto rodado,bien rodado y liso,daba mucho gustirriniii
ResponEliminaNo me hables del campo, que una vez me enredaron unos coleguitas de pequeño y me limpié con hojas de....ortiga. Aún me pica.
ResponEliminajajajja,esta si que es buena.
Elimina