Un dels costums que s'ha perdut d'antes, és de recitar la cançó enfadosa: alló de 'yo sé, yo sé, yo sé la manera, de dar, de dar, la lata a cualquiera, i així anar repetint fins l'infinit i més enllà. De cançons enfadoses n'hi ha moltes també en català: mar endins s'en va la barca, mar endins el pescador, mar endins s'en va la barca, mar endins el pescador....
Aixó és el que va fer el senador Carles Mulet de compromis al Senat. Mulet ha dedicat avui un minut sencer de la seva intervenció al Senat repetint la paraula "Catalunya". I ho ha fet, segons ha assenyalat, per criticar que el conflicte català s'usi "com a cortina de fum i per tapar tot". Després d'estar un minut sencer, amb diferents tons, repetint la paraula ha dit: "A què afarta? Doncs he estat només un minut, imagineu-vos quatre anys; estem molt farts de vostès ".
El Senat va debatre aquest dimarts una moció de Ciutadans, que incorporava una esmena d'addició del PP, per demanar al Govern que no es concedeixin indults ni cap altre privilegi a les persones que puguin resultar condemnades en el judici pel 'Procés' independentista de Catalunya .
En el seu torn, Mulet ha retret que "de nou" s'anés a parlar de Catalunya, un territori que "viu una situació política preocupant que les forces de dreta i d'extrema dreta es dediquen a fer encara més gran", però que s'utilitza " com a cortina de fum ".
"Mentre es parla de Catalunya -ha prosseguit- no es parla dels problemes reals de les persones, com la precarietat o la violència de gènere. Mentre es parla de Catalunya, no es parla de l'asfíxia econòmica que viu el País Valencià per un sistema de finançament injust ".
En aquesta línia, va retreure als representants del PP i de Cs que de les 17 comunitats autònomes espanyoles només es parli d'un. "I mai dels nostres problemes", ha lamentat, i alhora ha recordat que la Comunitat Valenciana representa el 11 per cent de la població.

Per demostrar que està "fart" d'aquesta situació, Mulet va repetir durant un minut la paraula Catalunya, el que va provocar rialles i aplaudiments entre alguns senadors. I va rematar: "A què afarta? Doncs he estat sol un minut, imagineu-vos quatre anys; estem molt farts de vostès ".

Si us hi fixeu, a la samarreta negra que Mulet duu sota l'americana, es pot llegir: "orgullosus de parlar mal el castellanu". S'ha de dir que Compromís ve d'una llarga tradició de samarretes reivindicatives.