Feia més d'un any que ni el veien ni l'escoltaven en directe. Un temps en el qual el major Trapero ha seguit acudint diàriament a treballar al seu despatx a les Corts, però on es manté completament al marge de l'organització per evitar malentesos. - Mayka Navarro - lavanguardia.com
El major va arribar dimecres en l'últim AVE acompanyat d'un comissari, que va seguir la declaració des de fora del Suprem, i de les lletrades Olga Tubau i Mari Pau Martí.
A la porta de la comissaria de Sant Andreu, un dels policies de custòdia d'accés es va emportar un auricular connectat a la ràdio, seguint en directe la declaració. Ho van fer molts ahir. Entre les vuit del matí i la una de la tarda, el grup de robatoris amb força de l'àrea d'investigació criminal de la regió metropolitana sud va detenir ahir a sis albanokosovars acusats de l'entrada en una vintena de domicilis. Van realitzar quatre entrades en domicilis. Des de les onze del matí, en tots els vehicles de l'operatiu, incloses furgonetes de la Brimo, les ràdios connectaven amb el Suprem. Les paraules del major es van arribar a colar durant una detenció.
Al despatx del grup de multireincidents de la DIC, la gran pantalla plana de televisió -que fa uns mesos van decomissar en una actuació i un jutge va autoritzar utilitzar-estar connectada amb una de les cadenes que emet en directe les sessions del judici. No va ser l'única. Tots els televisors d'Egara van tenir ahir sintonitzat el mateix contingut, inclòs el zulo de la comissaria d'informació, en el qual l'habitual silenci es va trencar en alguns moments per aplaudir al declarant. En el Suprem, l'intendent cap de la DIC i dos mossos acreditats a l'Audiència Nacional van seguir la declaració des de dins.
L'interrogatori també va estar sintonitzat al televisor de l'àrea de comunicació dels Mossos, amb seu a Les Corts. Després d'una reflexió de la nit anterior, es va decidir no utilitzar els comptes oficials del cos per referir-se a la declaració, però sí rebaixar a la mínima expressió la seva presència durant el dia. Perquè entenien que per a l'organització policial no era una jornada qualsevol. Havia arribat el moment de defensar-se. Tenien ganes de escoltar-lo, i la majoria va tornar a sentir que algú parlava amb claredat en el seu nom.

I Trapero va parlar en una la declaració més llarga fins ara del judici, i va parlar amb la veritat i res més que la veritat, desmuntant la teoria de Conspiració i Rebel·lió, ¿com va poder haver rebel·lió si només es va tirar una ampolla no se sap si de plàstic o de vidre?. Passa que aquí uns polítics passerells van jugar a la revolució i proclamació/no proclamació de la República de la senyoreta Pepis i a Madrid el Govern Espanyol va creure que anaven de debò, però van ser els únics, el Major Trapero sàvia que no era així i la majoria de la gent de Catalunya creia el mateix, i m'atreviria afirmar que Soraya Saenz de Santamaria i algún altre membre del Govern de M.Rajoy també.