EiTB I LES APOSTES


El Consell d'Administració de la ràdio televisió pública basca, EiTB, ha decidit posar fi a la publicitat de les cases i pàgines d'apostes i jocs. A partir d'aquest dijous, cap mitjà de l'EiTB admetrà l'emissió de publicitat relacionada amb el joc i les apostes. Encara queden excloses d'aquesta prohibició les Loteries i Apostes de l'Administració de l'Estat i l'ONCE.
En el cas de la publicitat estàtica que s'inclou en alguns partits de, per exemple, pilota basca, s'ha de negociar la seva reducció o eliminació.
Maite Iturbe, directora general de la televisió pública basca, ha explicat que han pres aquesta decisió per "protegir els drets de les persones més vulnerables a aquest tipus d'addiccions".
Aquesta mesura els honora, llàstima que no la segueixin les altres cadenes televisives i les radios, clar que s'ha de tenir en compte que iTB és una televisió pública, i s'ha d'entendre també que la publicitat inserida sobretot en les retransmisions esportives és molt elevada, una publicitat, abans, a la mitja part o al final del partit, feta fins i tot en directe pels 'periodistes d'esports' de la cadena de torn, que això si que em rebenta i denigra la professió d'aquests periodistes, i el mateix passa a la radio, i tenint en compte que als mitjans també hi ha precarietat, no se si es poden permetre el luxe de prescindir-ne. Passa com amb la publicitat de sexe, que molts dels diaris en tenen pàgines senceres, 20minutos quan era en paper, la va treure, i algún altre mitja també, però aquí encara hi ha més precarietat i és per aixó que els mantenen, encara que s'han reduït molt en la majoria d'ells, i és que la pela és la pela. Diuen a 'el periódico' que TV3 tambè aplicarà aquesta mesura pero només en horari protegit. Dit queda.

7 Comentaris

Més recent Anterior