Especialistes japonesos suggereixen una nova hipòtesi sobre l'origen de la Lluna, segons la qual un cos celeste sòlid va topar contra la Terra quan encara estava coberta de magma calent, desencadenant una ejecció que va derivar en la formació de la major part del cos de la Lluna, segons l'estudi publicat a la revista Nature Geoscience.
La hipòtesi general sosté que el sistema Terra-Lluna es va formar com a resultat d'un gran impacte, quan un cos celeste de la mida de Mart va col·lisionar amb la Terra i el material desallotjat pel xoc va formar la base del nostre satèl·lit. Les simulacions d'hipòtesis per ordinador van mostrar que la major part de la Lluna s'hauria format amb restes de l'objecte sòlid que va topar amb la Terra. No obstant això, l'anàlisi de les roques portades del nostre satèl·lit durant les missions d'Apollo va mostrar que la major part de la Lluna està formada per material del nostre planeta. De ser certa, la teoria de les quatre llunes de Hans Hörbiger, tindria validesa, encara que aquesta teoria de l'origen terrestre de la lluna no és nova, ja en parlaven a l'Ara al 2012.

I Hans Hörbiger tenia raó, aquesta lluna és filla de la terra, han descobert últimament, i és la quarta, la  que va anorrear els dinosaures. Tan denostat que va ser Hörbiger, en alguns casos per mèrits propis, pero la seva teoria de les quatre llunes queda reforçada pels últims descubriments. Compte doncs, que ja sabem del mal que hem de morir.