Nova relliscada, i van ja unes quants, de l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert a compte de comentaris poc afortunats en les xarxes socials. En aquest cas, la política catalana, que fa tot just dos dies va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi, la màxima distinció que atorga la Generalitat, ha retuitejat un fals tuit que celebra que polítics catalans del PP i de Ciutadans vagin a ocupar llocs fora de la comunitat, argumentant que «Catalunya augmenta les seves exportacions de porcí».

Per Tots vosaltres, per aquells que desitgen que torni la dignitat a les nostres Institucions. pic.twitter.com/rs39jikpEu
- Núria de Gispert. (@Nuriadgc) 1 de maig de 2019

De Gispert ha compartit aquest tuit, que circulava per la xarxa sota les sigles de l'Associació Catalana de Productors de Porcí PORCAT i en el qual podia llegir-se: «Girauta a Toledo; Arrimades a Madrid; Millo a Andalusia; Dolors Montserrat a la UE. Catalunya augmenta les seves exportacions. Segons l'Observatori del Porcí, Catalunya manté la tendència a augmentar les exportacions».
Al costat del retuit, qui en el seu moment va ser segona autoritat de Catalunya va escriure: «Per a tots vosaltres, per a aquells que desitgen que torni la dignitat a les institucions».
Hores després, l'associació PORCAT alertava en un altre tuit que «algun anònim ha utilitzat la imatge de PORCAT per burlar-se del PP i de Ciutadans. Nosaltres no tenim res a veure. Ens sembla una bretolada a la qual no s'ha de fer gaire cas».
Vint anys enrere tant el tuit com el retuit, no haurien cridat l'atenció, car la gent encara no se l'agafava amb paper de fumar i tenia una mica de sentit de l'humor i sobretot respecte per la llibertat d'expressió. Els dirigents de Ciutadans tuitegen i retuitegen coses molt pitjors cada dia i no dic ja Laura Fàbregas de Crónica global que tambè és una fina estilista a twitter, amb la salvetat que aquests membres de Ciutadans sovint menteixen i difamen, i menteixen i difamen conscientment que és molt més greu, i aixó fa més mal que un retuit desafortunat d'una política jubilada que potser si que hauria de deixar de tuitejar en una época en que són mals temps per la lírica i buscar algú que li porti el compte. A més, els porcs, molt més tolerants no han protestat, malgrat haurien de fer-ho, si jo fos un porc em molestaria molt que comparessin aquesta gentussa amb mi.
Confesso que en la intimitat íntima de casa, a tots i afegint-hi Carrizosa, els dic de tot i molt més gruixut, menys a Girauta que en ser uns ens amorf i consuetudinari ni tan sols mereix que li dediqui cap epítet insultant, malgrat ser potser el que més s'acostaria a la referència del retuit de la senyora de Gispert.
A Fedeguico Jimenez los Santos, quan li varen començar a caure demandes per les bestieses que vomitava, el varen fe fora de la COPE, que va haver de pagar un dineral en indemnitzacions, doncs bé, si algú fes el mateix amb les declaracions asilvestrades de Rivera o Arrimadas, Ciutadans hauria de demanar concurs de creditors en arruinar-se de tant pagar multes, sempre i quan el tribunal que hagués d'imposar aquestes multes fos objectiu, que aquesta és una altra historia, propera a la histeria dels personatges anteriorment esmentats. I és que no es pot dir a vegades o potser mai, la veritat. Si jo digués que Dolors Montserrat és burra, segons la filosofia imperant, no l'estic insultant, l'estic definint que sent el mateix és diferent, a banda que en aquest cas tinc proves fefaents que em recolzen. Doncs aixó. Ah! i parlant de porcs o porquetes, tambè podria dir que Núria De Gispert em recorda i molt a Peggy la porqueta dels Muppets, i no crec s'enfadès, com és tracta d'una associació visual i ho dic de broma que deien abantes, no s'hauria d'enfadar. O potser si?