El passat 10 de setembre el diputat de Ciutadans Marcos de Quinto es va trobar un xiclet enganxat sobre el seu escó al Congrés durant l'inici del primer Ple ordinari després de les vacances d'estiu. De Cinquè va advertir d'aquest fet al secretari general del seu grup parlamentari, Miquel Àngel Gutiérrez. I aquest va reclamar l'ajuda d'un dels uixers que presta assistència als seus senyories durant el desenvolupament dels plens del Congrés, tal com relata a eldiario.es un portaveu d'aquesta formació. A partir d'aquí, es va posar en marxa el protocol oficial per substituir l'escó al portaveu d'Economia d'Albert Rivera.
L'episodi del xiclet a l'escó de Marcos de Quinto, l'autoria es desconeix, es produeix enmig d'un clima enrarit a la Cambra i només uns dies abans que la presidenta del Congrés, la socialista Meritxell Batet, dirigís una reprimenda pública a els parlamentaris. El motiu en aquest cas va ser la difusió d'una fotografia per l'alcalde de Valladolid i portaveu de l'Executiva del PSOE, Óscar Puente, en la qual Pablo Iglesias i Albert Rivera compartien un cafè en una zona restringida, només per a ús dels parlamentaris. Batet va recordar als seus senyories que no està permès realitzar fotos a l'interior de l'hemicicle ni en els espais reservats perquè els seus senyories puguin departir allunyats dels focus i objectius de la premsa.
No deixa de ser curiós que un simple xiclet pugui detenir a un totpoderós diputat com el Senyor Marcos de Quinto, i sembla mentida, una persona tan educada i respectuosa com ell, (només cal veure amb quina delicadesa insulta a twiter), això, mai ho faria. I fou una llàstima que se n'adonés, d'haver-se assegut a la seva trona (que no tron) si podia haver quedat enganxat una bona temporada. El tranuïtat individuu s'hauria de dir en comptes de Marcos de Quinto, Marcos i cornucopias, li escauria més, i el que no sap és que mentre un xiclet enganxat al terra tarda anys a desaparéixer, ell desapareixerà molt aviat de la política, ell i el seu partidet.


AFEGITÓ: Perdó, aquest escrit havia d'anar a Collonades, i per error l'he publicat aquí.