El nombre de migrants i refugiats morts mentre intentaven creuar la Mediterrània ha superat ja aquest any la barrera del miler, segons les xifres que ofereix avui l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM), que mantenen aquesta ruta com la més perillosa del món.

Aquesta notícia no és portada en el digital de la Vanguardia ni de cap altre mitjà, és al mig de la resta de noticies, és a dir enmig del no-res, perquè la premsa i els mitjans en general han decidit que ara no toca parlar de migrants ofegats, de la mateixa manera que tampoc toca parlar de la presumpta inseguretat a Barcelona, ​​ni de les dones assassinades que segueix havent-les. La principal notícia de la Vanguardia digital d'avui, tracta sobre una tendència global: el milionari negoci dels substituts de la carn, és a dir pura i dura banalitat superflua, i que Torra supera sense problemes la patxanguera moció de censura de la noia de Ciutadans . Per cert igual que es diu vailet (mozalbete) ¿es pot dir vaileta (mozalbeta)?, no sé jo si la RAE ni l'IEC han estat en aquest tema per dilucidar-lo.
Tornant als migrants, tampoc sabem res del que estan fent l'Open Arms i els altres vaixells que naveguen per la Mediterrània salvant temporalment vides, tota la informació ha desaparegut de les graelles de notícies, i no sortiran de nou fins que sorgeixi algun incident el prou important com perquè tornin a ser portada, perquè el fet terrible que hagin mort 1000 migrants en 9 mesos sembla no és una notícia prou important.
No se si seria interessant que algun diari es dediqués al cultiu diari de la informació sobre fets determinats com aquest dels migrants, la violació de drets humans permanent, la violència de gènere, la gentrificació diària, la violència a les ciutats, les persones desaparegudes etc etc, de manera que fossin d'actualitat permanent. 
La informació depèn no només de la qualitat sinó de la quantitat i la impressió és que els mitjans van no al que interessa a la gent sinó al que creuen que interessa a la gent, amb el que aconsegueixen sobresaturar una notícia en un moment determinat per després deixar-la caure en l'oblit fins ressuscitar-la si es creu necessari més endavant.
És per això que davant aquesta allau de notícies diari que ens impacta, en realitat no ens assabentem de gairebé res del que realment passa, de la manera que ens ho expliquen i qui ens ho explica, perquè en el fons resulta que hi ha molt contista desinformant-nos diàriament.