Pablo Casado s'ha pronunciat aquest dijous sobre l'escrache contra una doctora d'un ambulatori de Barcelona per no parlar en català en la seva consulta, exigint al Govern del PSOE que "actuï en conseqüència", assenyalant que Sánchez té la competència de fer-ho.
Així s'ha pronunciat en la seva visita al port pesquer de Santoña (Cantàbria), després que un grup independentista encapçalat pel líder de Catalunya Acció Santiago Espot realitzés dilluns un escrache contra el centre mèdic de Les Corts a Barcelona perquè una doctora no va poder atendre una dona i la seva filla en català. - moncloa.com
. 
No es tracta de justificar l'escrache, però si d'aclarir que té un motiu el que ho hagin fet, aquesta és la informació del cas:

Una metgessa es nega a atendre en català una noia amb discapacitat psíquica La jove no parlava cap altre llengua per NacióDigital, 4 d'octubre de 2019.

Una metgessa es va negar el passat setembre a atendre en català una noia amb discapacitat psíquica que no parlava cap altra llengua, segons ha explicat la seva mare, Mercè Bolufer, a RAC1. La doctora va dir que només els podia atendre en castellà o en anglès. La mare es va quedar sorpresa però va optar per quedar-se a la consulta i traduir a la seva filla. “Si hagués estat per mi jo hauria marxat, però la que estava patint era la meva filla”, assegura. La dona va fer una queixa al CAP i, a hores d’ara, encara no ha rebut cap resposta, ni del centre ni de CatSalut. 
Plataforma per la Llengua, que ha seguit el cas, denuncia que aquests casos són cada vegada més habituals a la sanitat pública. Per altra banda, el Departament de Salut argumenta que són casos aïllats i que es prioritza l’opció de tenir un metge que no sàpiga català que no pas no tenir-ne cap. Ara bé, recorden que el pacient sempre té dret a ser atès en català, i que si un metge s’hi nega, pot reclamar que l’atengui un altre que sigui al centre.

Aclarir també que metges que parlin en castellà a Catalunya n'hi ha molts, sud-americans sobretot, també cubans. La meva doctora és boliviana, i parlem sempre en castellà sense cap problema, potser per què al meu barri els catalanoparlants no passem del 30%. L'escrache s'ha produït a causa de l'actitud de la doctora, i encara que no serveixi d'excusa, si que li dóna una certa justificació; l'actitud d'aquesta doctora no va ser la correcta, o és que les infermeres espanyoles que treballen a Gran Bretanya (i n'hi ha moltes) no entenen totes l'anglès?,  com a funcionaria pública té la obligació d'entendre el català, ja que sempre parlen de complir la llei, aquesta és molt clara, un pacient sempre té dret a ser atès en català.

El senyor Casado ha parlat per boca d'ase, d'un ase miserable.