Vagi per davant la meva estima i el meu respecte al cap primer que va tenir la mala sort de xocar contra un fanal de la Castellana, mentre intentava portar la bandera d'Espanya davant la llotja d'autoritats, en la desfilada del 12 d'octubre. Ni m'alegro de la desgràcia, ni crec que ningú li pugui retreure res. Però, sense voler i contra la seva voluntat, ens ha proporcionat una metàfora tan simple i poderosa sobre què està passant avui per aquí que seria fins impropi renunciar a emprar-la. Al capdavall, que almenys la desgràcia serveixi per aprendre alguna cosa, com solem dir sempre per consolar-nos.
Comença la setmana fantàstica d'aquesta campanya. La setmana on tothom té dipositades les esperances per llançar l'escapada definitiva que deixi enrere als seus competidors. La sentència del Procés arribarà esperada per uns com l'ocasió somiada per presentar-se davant els votants com el veritable i original paladí del constitucionalisme, prest a batre en duel amb fermesa i prestància enfront dels astuts independentistes. Altres l'esperen com la cornucòpia d'abundància que posarà fi a les penúries de divisió, cansament i desmobilització que els desconcerten des de fa mesos.
Haurien de caminar-tots amb cura. No vagin a esnafrar-se contra milers de votants farts de veure tractats com fanals, als quals s'encén i s'apaga o es canvia de lloc a conveniència d'uns i altres. Poques vegades es veu venir el cansament civil. El normal és ensopegar amb ell.
També és la setmana quan, potser, el Govern treu a Franco del Valle de los Caídos. Encara que, al pitjor, opten per estirar el culebrot fins just l'inici de la campanya electoral, en un moviment tan bast com irritant. Uns esperen que treure al dictador de la Vall polaritzi el vot progressista en el seu benefici. Altres compten amb activar el vot nostàlgic dels que estaven segurs que mai veurien aquest dia.
Tots dos haurien d'observar bé per on volen. No fos cas que el vot progressista, avorrit per l'espera, comenci a preguntar-se per què no es va fer abans si això era tot el que calia fer. O que el vot nostàlgic es torni a creure l'operació de blanqueig mediàtic rellançada aquests dies al voltant de Vox i Santiago Abascal i els comptes del Partit Popular acabin sent els comptes de la lletera. Els efectes inesperats de les estratègies són com els fanals, quan els veus ja és tard.
Però qui més hauria de repassar el desgraciat accident de la desfilada sembla, sens dubte, Pedro Sánchez. Ningú podria acabar encaixant millor en el perfil del valent i segur pilot que es queda penjat just quan estava a punt d'aterrar entre crits de joia i aplaudiments, després d'una maniobra tan espectacular com arriscada. Pot passar quan guanyes unes eleccions apel·lant al progressisme, a una altra idea d'Espanya i a lluita contra la desigualtat i ara vols guanyar altres apel·lant a l'estabilitat, la defensa de la unitat d'Espanya i la por a l'economia. En aquests cels sempre es mou millor la dreta i si això et agafa de sorpresa, la culpa és teva, no del fanal. - Antón Losada - eldiario.es
"...Vagi per davant la meva estima i el meu respecte al cap primer que va tenir la mala sort de xocar contra un fanal de la Castellana, mentre intentava portar la bandera d'Espanya davant la llotja d'autoritats, en la desfilada del 12 d'octubre. Ni m'alegro de la desgràcia, ni crec que ningú li pugui retreure res..."
ResponEliminaPara mi es más que suficiente y no veo metáforas, comparaciones, casualidades, avisos del más allá ni cosa similar con la que especular.
Dicho sea de paso, no me interesa ningún tipo de trapo de colores. No me dicen nada, y si dicen algo es para que los hombres de bien se vuelvan hombres de mal.
Salut
A mi si em val com a metáfora pel que l'Antón diu després. Però aixó ja no té importància, ja ha sortit la sentencia, i aquí si que tenim un problema un greu problema i gosaria afirmar que el té més Espanya que Catalunya.
ResponEliminaMe parece muy acertada la metáfora del periodista, el paracaidista intentando aterrizar en medio de corrientes de aire provocadas por las diferentes temperaturas del suelo, los edificios y árboles, un aterrizaje muy difícil que no debiera haberse intentado y es que no es lo mismo aterrizar en una plaza abierta que en una calle con obstáculos y corrientes. Un aterrizaje que no debiera haberse planeado por su dificultad y del que se debe responsabilizar a quien lo planeo, más que a quien lo ejecuto, que harto bien lo hizo. Con las elecciones pasa lo mismo, si Sanchez y Ribera tenían mayoría absoluta debieran haberse reunido, no por simpatía, no por amistad, ni por compadreo, simplemente porque este país necesita gobierno y todos sabemos que muchos votantes de Ciudadanos y muchos votantes del Psoe lo hubieran aplaudido, yo soy uno de ellos, sin ir más lejos.
ResponEliminaAhora el escenario cambia, las corrientes de aire van y vienen y es posible que muchos paracaidistas se lleven sorpresas, ojo a VOX, que en tiempos de turbulencia la gente busca pilares fijos donde agarrarse.
Los nacionalismos más intransigentes siempre nacen en tiempos de crisis, económica o institucional y con el tema de Cataluña es posible que exista esta reacción a aquella acción, que es la Tercera Ley de Newton. Los problemas que hay en Cataluña son problemas de España en su conjunto, pero es en aquella región donde más los vais a sufrir, aunque vista la sentencia y como se va a ejecutar, no considero que vaya a haber demasiados, la verdad...
Un saludo
Yo lo veo al revés, porqué la sentencia del Supremo no afecta solo a independentistas, afecta a la libertad de reunión, expresión y manifestación de todos los ciudadanos españoles. Desde hoy España es de facto una dictadura.
EliminaSi hay algo que me gusta de esta sentencia Francesc, es que, a priori, no deja contento a nadie y en el fondo deja contentos a todos, tendremos un poco de más "carnaval" algún tiempo, los acusados saldrán a la calle en breve y ya esta. Tengo que decir, viendo lo que he leído en varios periódicos de diferentes ideologías, y con muy poco conocimiento real de la sentencia, (dicho sea de paso), que en principio me parece acertada, ha condenado los hechos (creo que son condenables) pero ha dejado una "válvula de escape" a los protagonistas, como veremos próximamente.
EliminaUn saludo
este es el problema si no hay delito no puede haber condena, y durante el juicio no se pudo probar Rebelión, sedición ni malversación, así de simple, aparte de graves errores en la sentencia, como decir que la Consellera d'ensenyament Dolors Bassa es culpable de malversación por dejar usar las escuelas para poner las urnas, sólo que la Consellera de ensenyament es Clara Ponsati.
EliminaLuego han omitido todos los testimonios por considerar que estaban influenciados por los hechos, y la obsesión por implicar a Forcadell en una serie de hechos en los que no participó, por cierto mintiendo los guardias civiles en varias ocasiones durante el Juicio.
Y lo peor es que la sentencia afecta no solo a los independentistas, afecta a la libertad de manifestación, reunión y opinión de todos los ciudadanos españoles.
No se como acabará todo esto, pero me temo que aqui vamos a perder todos y por ello no va a ganar nadie y menos aún Pedro Sánchez, que está a un paso de perder las elecciones del 10N.
https://www.lavanguardia.com/politica/20191014/47883253253/condena-sentencia-1o-sedicion-malversacion-carcel.html
ResponEliminaAquí hay un análisis bastante pragmático del tema, por si te apetece.
Un saludo
El análisis de Carlota Guindal es relativamente pragmático, y no aporta nada nuevo ni dice nada que no se supiera aquí.
ResponElimina