El Moviment 5 estrelles (M5E) va aconseguir ahir que la Cambra de Diputats italiana aprovés amb una àmplia majoria la retallada de 345 parlamentaris, entre la Cambra Alta i la Cambra Baixa, que, si no hi ha cap impediment, serà efectiu a partir de la pròxima legislatura a 2023. La retallada de parlamentaris ha estat una de les obsessions dels Grillini des que van néixer al 2009 dient que volien acabar amb els privilegis de la vella política. La llei aprovada redueix els escons de la Cambra de Diputats de 630 a 400, mentre que el Senat tindrà 200, enfront dels 315 actuals. El Govern calcula que això estalviarà 88 milions cada any als contribuents italians, "300.000 euros al dia, el que molts italians no estalvien en una vida", es va afanyar a precisar Di Maio.
Que prenguin nota els 500 parlamentaris de Madrid, del senat no cal parlar-ne, simplement s'ha d'eliminar per inùtil i cementiri d'elefants, de fet nomès serveix per colocar al remanent de velles glories i aplicar el 155.
400 Parlamentaris com seran a Itàlia a partir del 2023, encara són massa, amb una cinquantena dels mes qualificats n'hi hauria prou i de sobres, i el mateix es pot aplicar a Espanya. De fet, sobren els 500, ja ho vaig raonar l'altre dia, la xacra de la democràcia són els partits polítics, costen molts diners a l'erari, i en comptes de solucionar els problemes els atien. Com deia Gorucho: "La política és l'art de buscar problemes, trobar-los, fer un diagnòstic fals i aplicar després els remeis equivocats".