Un nen d'uns deu anys ha estat trobat sense vida al tren d'aterratge d'un avió d'Air France que ha arribat aquest dimecres a l'aeroport Roissy-Charles de Gaulle de París procedent de l'aeroport d'Abidjan, la capital econòmica de Costa d'Ivori.
L'aerolínia Air France ha confirmat via Twitter que han trobat un "passatger clandestí" sense vida en el vol AF703, que s'havia enlairat des de la ciutat ivoriana dimarts a la nit, i l'obertura d'una investigació. Fonts policials han explicat a diverses agències internacionals que es tracta d'un nen d'uns deu anys que hauria intentat arribar a França des de Costa d'Ivori colant-se en una part de la nau que no està protegida de les baixes temperatures ni dels efectes de la pressió atmosfèrica.

"Més enllà de la tragèdia humana, això indica una gran fallada de seguretat a l'aeroport de Abidjan", ha assenyalat a AFP una font de seguretat ivoriana, preguntant-se com un nen d'uns deu anys ha pogut accedir a un avió, i si ha comptat amb ajuda externa.

En els últims anys, diversos polissons, la majoria adolescents procedents d'Àfrica, han estat trobats morts per congelació o aixafats en els trens d'aterratge. Les temperatures baixen a -50 ° C entre 9.000 i 10.000 metres, l'altitud a la qual volen els avions. Les carcasses dels trens d'aterratge no s'escalfen ni es pressuritzen.
A l'agost de 1999, dos adolescents de Guinea Gonakry van morir congelats en un tren d'aterratge d'un avió amb destinació Brussel·les. Es deien Yaguine i Fodé i tenien 14 i 15 anys, respectivament. Al costat dels seus cossos es va trobar una carta escrita en francès i dirigida a les autoritats comunitàries. "Els presentem les nostres salutacions més delicioses, adorables i respectuosos amb la vida. Amb aquesta finalitat, siguin vostès el nostre suport i la nostra ajuda. Són vostès per a nosaltres, a l'Àfrica, les persones a les quals cal demanar auxili", deia la missiva, en la qual explicaven els seus motius per intentar arribar a Europa.

No busqueu la notícia en portada de cap dirai o TN com a primícia, per a això està Trump i el seu conflicte permanent, o la mort de la germana del Rei emèrit, perquè aquesta és d'aquesta classe de notícies que surt sempre en segon terme i és de les que hauria de preocupar-nos i mobilitzar-nos, tot i que no us preocupeu, com a molt i ja va passar en el cas d'Aylan entre d'altres, la despatxarem amb un: pobret, i li donarem la culpa a la perversa i insolidària Europa, mentre veiem l'Atlético-Barça a l'Aràbia Saudita. És el que té l'activisme de sofà.