Hi va haver un temps en què l'esport només es practicava per amor a l'esport. Els aficionats a un esport es reunien i el practicaven on podien, o s'associaven a un club sense ànim de lucre. Però d'aixó fa molt de temps. Avui dia segueix havent-hi associacions esportives informals i clubs esportius. Però els grans espectacles esportius, els que omplen els estadis amb desenes de milers d'espectadors, són empreses. Algunes d'aquestes empreses esportives són de propietat privada i altres són societats anònimes les accions es cotitzen a la borsa, llevat del Barça que és dels seus socis.
El futbol potser sigui el menys esport de tots els esports actuals. De fet, el que menys importa als clubs de futbol són els espectadors, siguin socis o no. Els seus ingressos més importants vénen dels drets de televisió i dels patrocinadors, per això deu ser que cap dels quatre clubs que participaran a partir de demà a la Supercopa de Espanya a l'Aràbia Saudita, s'ha queixat cel desplaçament en plena temporada i tampoc del poc respecte als frets humans o de les condicions de vida de les dones a l'emirat, i no només de les dones.
Entrevistaven aquest matí a Marta Ramon d'esports de Rac1 sobre la roba que s'anava a emportar per no tenir problemes durant la seva estada als emirats: no portar brusas escotades, faldilles o vestits curts, texans molt ajustats, etc etc. A Aràbia Saudita cal recordar que amb els dissidents polítics poques contemplacions tenen, recordeu el cas del periodista Kashogi de què encara no s'han trobat les restes, vaja, que són el bressol dels drets humans.
Ara, de la broma si que ho són. Mansour bin Khalid al Farhan al Saud, ambaixador d'Aràbia a Espanya, sobre la vestimenta de les dones que hi vagin, ha declarat: «No hi haurà problema amb la roba de les espanyoles; tindran en compte les nostres tradicions», i s'ha quedat tan ample.

Això poc preocupa a la  Federació de Rubiales, als clubs i als seus jugadors que segur tornaran encantats de la seva curta estada a l'emirat, parlant meravelles del mateix, com per cert fa Xavi Hernández quan parla de de Qatar, bressol de les llibertats, o Pep Guardiola en el seu dia quan jugava allí i, per cert, el patrocinador del Barça era Qatar Airways.
Tot això, com les curses de motos o de Fórmula 1, no és més que una excusa per blanquejar aquests emirats de l'Edat Mitjana, on es va a celebrar un Mundial de Futbol en ple estiu, i ja es va celebrar una competició d'atletisme que va tenir els seus problemes amb les altes temperatures.
RTVE no retransmetrà aquesta competició, l’ens públic no considera coherent que se celebri en un país on no es respecten els drets humans.

I ja que tot això no és més que un frívol exercici de superficialitat, deixeu-me fer una pregunta: hi haurà croquetes al buffet de l'hotel on s'allotjarà l'equip d'esports de Rac1?. Ho dic perquè s'ha de tenir en compte-@ (si no vaig errat) que un dels desplaçats d'aquest equip és Xavi Cupido, àlies 'crocket man'. Espero que si hi va, no li fallin. Fot-li Pou!