Quan acabi la guerra, emprant els termes militars del Sargento Arensivia, carregat de medalles, un personatge peculiar, amb el que ens obsequia el Govern en les seves surrealistes rodes de premsa, haure'm de demanar unes quantes responsabilitats, no nomès a ell, sinó al Govern.

Com és posible que Espanya sigui l'únic país en tot el món on s'han infectat ciutadans a totes les regions, quan a Itàlia el 80% d'infectats és al nord, a la Llombardia o el Veneto, i a la resta les infeccions son mínimes. Suposo que hi va ajudar molt la solidaritat dels madrilenys i barcelonins que al començament es varen escampar per les contrades i llocs de cap de setmana, Aznar el primer. Sort que el primer dels soldats espanyols d'Espanya ha deixat la Guardia Real per ajudar als madrilenys, del soldat emèrit no se'n sap res, i de la resta poca cosa, una mica de desinfecció en alguns llocs i safiderbaracalaufi. Ai Arensivia, casernari ranci i obsolet.

La centralització per part del Govern de la compra de mascaretes, respiradors, etc, el que ha aconseguit és... que no n'hi hagin, o que arribin als hospitals en compta gotes, i infermers e infermeres treballin sense la protecció adequada, potser és per això que hi ha tants infectats entre els sanitaris, en una mostra més d'ineficiència de la patrulla del Coronavirus.

El Sr. Don Simón, que al començament deia que aixó no seria res, una grip suau, bla, bla, bla, quina credibilitat li queda o pot tenir. O el discurs de Pedro Sánchez, patètic, indigne d'un responsable polític mínimament decent, incapaç de comunicar, que va i convoca el comité de metges fa quatre dies, mentre l'únic que teniem fins ara, eren Don Simón, el Sargento Arensivia i el caporal Romerales, carregats de medalles i de pel a les celles Don Simón, cada vegada més afònic i empetitit en la seva incompetencia.

Mentre, el filòsof del PSC amb cara d'os, donant el parte cada dia, divagant enmig de vaguetats diverses, i Torra, per una vegada que té raó no nomès no li donen, sino que li diuen de tot menys bonico, començant per la Ministra de la Guerra, la inútil de la Robles, que no s'assabenta de res del que està passant. I els Governs de València, Galicia o Andalusia buscant material sanitari pel seu compte en un campi qui pugui.
L'oposició, de moment s'està comportant, però, quan acabi la guerra, crec que amb molta raó demanarà explicacions al Govern de Pedro Sánchez, perquè la gestió de la crisi ha estat d'una deixadesa e incompetencia difícilment superable. Spain is different, ja té més morts que la Xina.