Cal recórrer a Fuster per trobar una altra definició d'un crític: "Algú ha observat que mai s'ha erigit una estàtua a un crític, potser perquè el crític pot acabar creient que l'obra que comenta ha estat escrita exclusivament perquè ell exerceixi el seu ofici de comentarista".
.
La crítica als crítics ja ve de lluny, llegiu aquest deliciós text de Wilde:
.
En les nacions, com en els individus, si la passió per la creació no va acompanyada de la facultat crítica i de la facultat estètica, es malbaratará sens dubte la seva força sense objecte, fracassant potser en l'esperit d'elecció artística, confonent el sentiment amb la forma o seguint falsos ideals.
L'únic que l'artista no pot veure és el que és obvi. L'únic que el públic pot veure és el que és obvi. EL resultat és la crítica periodística.
.
L'opinió pública existeix només on hi ha idees.
.
Ernesto - Quina és la diferència entre literatura i periodisme?
Gilberto - Oh! El periodisme és il·legible i la literatura no es llegeix. Això és tot.
Res seria més fàcil que classificar al crític corrent entre els delinqüents comuns.
Bé, sembla que he aconseguit escriure alguna cosa sense parlar del tema..., però demà..., parlaré del Govern.
De la misma manera que no hay estatuas a los críticos, tampoco nadie compra las camisetas de los árbitros.
ResponEliminasalut
Pues los hay más duros y contundentes -exigentes- que Boyero. Y más suaves y rendidos probablemente a las productoras.
ResponEliminaMiquel, lo de los árbitros igual si sus hijos o familiares se las compran, por lo menos las madres que salen siempre en sus actuaciones.
ResponEliminaFackel: es que a Boyero no le gusta casi ninguna película. Leo sus críticas en Filmaffinity, y películas que al resto de críticos les encantan y el las destroza, ya se que hay otros muy críticos, però es que a este hombre es para decirle que quizás debería dedicarse a otra cosa, sufre demasiado viendo películas.
ResponEliminaDicho esto, a mi me sucede lo mismo, y es que me gusten de verdad hay muy pocas películas, pero yo no soy crítico de cine.
Los críticos, en abstracto, son los únicos que creen -o quieren hacer creer- que la crítica es una ciencia. Lo malo es que movilizan a sus fervientes seguidores con muchos prejuicios. Y lo detestable es que suelen encumbrarse con los mismos métodos atípicos que denuncian.
ResponEliminaEn el fondo, los críticos són artistas frustrados a los que (afortunadamente) pocos hacen caso.
ResponElimina