Quan un Estat no pot o no sap protegir als seus ciutadans, s'ha de dissoldre per ineficient, aquest seria el cas d'Espanya e Itàlia, entre d'altres, i a vegades aquesta desprotecció ve donada per la burocràcia. No ens ha de sorprendre que aquest mateix estat parli d'immunitat de ramat, és el que som, un ramat obedient i submís, sense a penes ovelles negres. I per acabar-ho d'adobar a Espanya aquesta immunitat no la tenim, només un 5% de la població i prou. Convé que sàpigues que has de ser una ovella per creure't el terme immunitat de ramat.
HAN MORT SOLS
Hi ha diversos milers de persones mortes per la pandèmia que encara no tenen expedit el certificat de defunció. Els seus familiars fan cues de matinada a la seu del Registre Civil a la plaça del Duc de Medinaceli. No els poden atendre tots perquè el sistema està col·lapsat. Més cues, dia rere dia, des de fa setmanes.
La majoria dels morts pel coronavirus als hospitals van morir sols, sense ni tan sols tenir algú pròxim per acomiadar-se en aquest moment tan definitiu de la vida. L’agonia era especialment dura per l’escassa informació que els familiars rebien del centre mèdic, que telefonava una vegada al dia per informar de l’estat del malalt amb notícies gradualment pessimistes. La comunicació de divendres era la més dolorosa perquè no tornarien a saber-ne res més fins dilluns.
És lamentable que es prolongui el dolor familiar per un col·lapse al Registre Civil
Una vegada es produïa la mort s’autoritzava la presència d’un màxim de tres persones a l’enterrament o el funeral. No parlo d’oïda, sinó per l’experiència de diverses persones pròximes que han passat pel tràngol de no poder acompanyar encara que fos uns minuts la mare, el pare, el germà o la germana en el trajecte final de la vida. Des dels temps més remots s’ha respectat i s’ha deixat testimoni del culte que envolta la mort dels humans.
El personal sanitari ha fet una feina exemplar arriscant les seves pròpies vides per salvar la de molts. I aquestes mesures no han estat un caprici dels metges, sinó una manera de prevenir una agressivitat més greu de la pandèmia. Està molt bé que se’ls aplaudeixi cada dia des dels balcons, però estaria millor encara que disposessin dels mitjans adequats per fer la seva feina i que els seus sous fossin revisats a l’alça.
El que no té explicació és que després de tots els patiments íntims i profunds dels familiars s’hagi d’esperar diverses setmanes per obtenir el certificat de defunció a o des del Registre Civil. Com pot trigar tant un document administratiu sobre la mort d’una persona? En depenen pensions, disposicions testamentàries i altres derivades de la defunció, una de les quals és el reconeixement civil i públic de la mort.
No s’entén i és lamentable que els polítics passin tantes hores i dies discutint sobre els horaris i condicions del desconfinament sense preocupar-se d’assistir fins al final els familiars de les víctimes en una cosa tan elemental com el lliurament ràpid del certificat de defunció. La mort no és una estadística per fer comparacions i projeccions sobre el comportament de la pandèmia. - Lluís Foix - lavanguardia/cat
Hemos congeniado en el tema.
ResponEliminasalut
Tu m'has inspirat, per aixó t'he enllaçat...
EliminaUna vez muertos, en mi opinión, ya da igual. A mi lo que me mosquea es el abandono previo, la gente que esta en residencias donde no hay medios para atajar esto. Donde se contagiaban unos a otros porque en muchos casos la gente que los atendía eran los que los contagiaban (ojo a este tema). Mientras el responsable máximo de Bienestar Social, todo un vicepresidente, se preocupa de meterse en el CNI o de ir lanzando soflamas a los jueces , en vez de instaurar protocolos para proteger a los, estos si, más débiles y mas desprotegidos. No hay países ineficaces, hay personas que lo son, sistemas que no funcionan y sinvergüenzas que se lucran de ello. Yo soy parte de este país, y si hago mi trabajo y como yo, la inmensa mayoría. El mando en plaza, es el que no funciona, este juego que tienen con nuestras vidas, el de ERC dice que no al estado de alarma y yo le apoyo en esto, pero luego dice que si, si hay mesa de negociacion (no se si de camping o de que). Ahí tienes a esta tropa, en lo que se preocupan, en el CNI, en meterse con los jueces y en la mesa de negociación, sinvergüenzas.
ResponEliminaUn saludo
P.D.El responsable de Bienestar Social es Pablo Iglesias, lo aclaro porque nadie le ha visto hacer su trabajo y es posible que muchos ni lo sepan.
Poco o casi nada tiene que ver Pablo Iglesias con todo lo que comentas, los culpables vienen de más atras y son de más de un color político. Iglesias hace mucho más de lo que tu dices, y mucho menos de lo que podria hacer, lo que pasa es que se le ataca sistemáticamente
ResponEliminasaludos
¿Que ha hecho Pablo Iglesias en referencia a las residencias de ancianos?, él es el principal responsable, a lo mejor no me enterado, ¿Que protocolos de salvamento ha establecido?, ¿que medidas ha tomado?. Porque yo no me he enterado. Y sigo bastante el tema, o seguía...hasta hace poco.
ResponEliminaUn saludo
DANIEL, se objetivo no le ha dado tiempo, juró el cargo y a los cuatro días ya se encontró con el follón. La gestion anterior de los ancianos no depende de él, y se han muerto no solo en España, sino en todos los paises de Europa en la misma cantidad más o menos, sólo que sólo se cuentan sus muertes en España, y porquè se empezaron a contar desde Catalunya.
EliminaEn España hay 17.531 ancianos que han muerto en residencias, ojo al tema...
ResponEliminaTodo el sistema burocrático está en colapso, Francesc. A mí los del SEPE me deben las prestaciones desde el dia que empezó, el 15 de Marzo, y a fecha de hoy no he visto ni cinco. Hay compañeros míos haciendo colas en las ONG,s para recoger paquetes de alimentos. Por suerte, no es mi caso, pero el cabreo que tengo es cósmico.
ResponEliminaAhora se ha destapado la realidad de las residencias : lugares donde se "aparca" literalmente a los mayores para que esperen la muerte, y que sirven de paso para el lucro de algunos. Porque a la vista de los cuidados que tienen, no se explican los costes que hay que pagar mensualmente.
Una mierda todo, vaya.
Ahora se ha destapado la realidad de las residencias: lugares donde se "aparca" literalmente a los mayores para que esperen la muerte, y que sirven de paso para el lucro de algunos. Aquesta és la clau dels avis i les residencies, i se sabia, però tothom, tothom... mirava cap una altra banda. Ja ens anava bé.
ResponEliminaLos tremendos desajustes de las cifras de muertos entre Registros Civiles y Ministerio de Sanidad tienen un parecido macabro con la contabilidad de Lehman Brothers en 2008. ¡Atención, atención! Conectamos con New York, sede de Lehman, la víspera de su derrumbamiento:
ResponElimina¿Y esos números?
¡Tranquilo todo el mundo! Cuadran perfectamente...
SI, un monumento al cinismo lo de Lehman Brothers. Los únicos datos de fallecidos correctos son los que da la Generalitat que recoge de las funerarias, hay que reconocer que esto lo estan haciendo bien. Claro que en los EUA me pregunto ¿cuanta gente muere sin pasar por alguna funeraria?
ResponElimina