El mòbil del president de Parlament, Roger Torrent, i els de 150 personalitats més haurien estat espiats durant l'any passat al més pur estil claveguera de l'Estat, segons revelen en exclusiva els diaris El País i The Guardian.
La investigació de la Universitat de Toronto assenyala el programa israelià Pegasus de l'empresa NSO, al què només tenen accés els governs i forces de seguretat per lluitar contra el crim i el terrorisme. Segons aquestes fonts, el telèfon de Torrent va ser atacat l'any passat i qui ho va fer va poder monitoritzar la seva activitat.
El president Torrent ha acusat el Govern espanyol i en concret als seus serveis d'intel·ligència d'estar darrere d'aquesta operació. Òbviament el Govern per boca de la ministra Montero ho ha negat, com no podia ser d'una altra manera.

Ho he explicat en altres ocasions, però convé recordar-ho: Fa ja uns quants anys, al Parlament Britànic varen interpel·lar a Margaret Tatcher demanant-li explicacions sobre una acció violenta amb el resultat de dos morts, que les S.A.S. havien fet a Gibraltar d’uns pressumptes militants de l‘Ira. La resposta de Margaret Tatcher fou concloent: el Govern de Sa Majestat Britànica no te serveis secrets i si en te no ho sap, puig són secrets... i aquí es va acabar la interpel·lació parlamentaria, que és el mateix que passarà amb el cas de l'espionatge llevat que la Universitat de Toronto, pugui demostrar que el govern Español ha utilitzat el programa Pegasus, de fet un exempleat de la companyia NSO Israeliana ha declarat a Vice que Espanya es client d'aquesta empresa desde 2015. Com el País anirà filtrant informacions durant uns quants dies, caldrà estar amatents.
De totes maneres, la palma se l'emporta l'emèrit i la seva màquina de comptar bitllets que tenia a la Sarsuela. Més que campechano el que és l'emèrit és cutre salsitxero.