"Confinament mes dur, pero encara “selectiu” a Lleida. Alt nombre de+, transmissio comunitaria i sistema sanitari al limit. La contencio no ha estat efectiva.  Tot el suport als ciutadans i als professionals sanitaris. Cal treballar tots junts per controlar el virus". - Antoni Trilla.

"Arribats a aquest punt, el confinament dur és la millor opció. Ara, la clau és no haver d'arribar a aquest punt. Si no tenim, sabem o podem aplicar les eines de contenció (tests, rastrejament) estarem tota l'estona entrant i sortint del confinament". - Salvador Macip.

Semblaven bons propòstis, i la decissió de confinar LLeida de la Generalitat assenyada i la més adequada davant l'augment de rebrots, però la Justicia, la maleïda Justicia ha decidir davant la petició de Fiscalia te lo afina, que 'no ha lugar' que això s'asembla massa a un Estat d'Alerta i la Generalitat no té potestat per decretar-ho. 
Ho resumeix Salvador Macip en un tuit: Atenció: no és legal intentar evitar que la gent es mori. Tots ben lliures cap al cementiri. 

Segons el que pasi a partir d'ara, potser s'hauran d'exigir responsabilitats penals a Fiscalia i Jutgessa,  ja va sent hora de jutjar als jutges.