💭

No se sabrà del tot cert, fins el mateix dia, i encara, depén del DOGC i la seva fe d'errates, però sembla que el duet Budó/Aragonés, de moment, en principi i ves tu a saber, deixarà circular lliurement pel país al personal per les festes de Nadal, però no reunir a la familia per celebrar el dinar del 25 de desembre, fum, fum, fum, encara que em temo que poc cas els hi faràn les families, que tenen en la majoria dels casos menys enteniment que aquest parell de sapastres en funcions de disfuncions.

Si fem bondat que no bondage, aquest Nadal estarem tots tancats cadascú a casa seva amb la 'consiguiente', perquè la iaia no pateixi i ens agafi el coronavirus. A mi m'és igual el Nadal, de fet pertany al nombrós club dels qui ja voldrien ser al 7 de gener només començar les ensucrades festes amb les seves musiquetes ramplones.

Però ara tots estan preocupats per Nadal, això sí. ¡Cal salvar el Nadal! Aquesta mania que tenim els humans del primer món d’intentar salvar-ho tot des de la comoditat del sofà de casa. I és que estem fatal, el món sencer està malalt i  s'en va a can pistraus, i nosaltres intentant salvar alló del que n'abominem la resta de l'any, amb aquelles horroroses sobretaules amb cunyat incorporat, i l'excés de menjar i beure, i els versos de la mainada, i la rifa, l'amic invisible, Sant Esteve, el cotillón de fi d'any, les campanades i el raïm...

Si no es pot celebrar, no es celebra i punto, que diria el filòsof Josep Lluís Núñez. Però al nostre país això no ens ho podem permetre, i ens enganyem muntant actes distòpics com el Sant Jordi d’estiu o la festa major de la Mercè, que si no arriba a ser pels focs artificials de TV3 (la de la Rahola) ni ens assabentem que existeix. ¿Per què no hi posem el que s'ha de posar i suspenem definitivament el Nadal? ¡Però ja! Abans de gastar-nos els euritos en decoracions i il·luminacions ridícules que molts diners costen i poc en gaudim.

El Nadal es fa per als nens i aquests s’han portat massa bé com perquè ara els confonguem encara més amb celebracions extranyes ¿Caldrà demanar hora per veure la cavalcada estática dels Reis d’Orient? ¿Aquests portaran mascareta? ¿Es posaran hidrogel abans d’embolicar els regals? ¿Es faran el test d’antígens a la Farmacia abans de pujar a casa? No hi haurà el Pare Noel al Corte Inglés ni res que se li sembli, i a on s'hauràn d'enviar les cartes per els reis mags de l'Orient?.  

¡Petem-nos el Nadal d'una punyetera vegada! Que el 2020 sigui l'últim Nadal de la nostra vida i que després d’aquesta pandèmia ja no es celebri mai més, que cada dia sigui una festa, no per Nadal amb l'obligació de ser un Frank Capra forçat. Cal viure el present i celebrar el dia a dia d'haver sobreviscut a la pandèmia, abracem-os, toquem-nos, magregem-nos, i diguem la veritat a la mainada sobre els reis de l'Orient que porten coses a la gent, que sent aquesta la nit més bonica, sobretot pels pares i avis, està basada en una mentida, o com deia el pare de Mafalda la nit de reis:em sento un terrorista de la felicitat. Bones Festes!, o no!