Com diu la dita: a grans mals grans remeis. Això és el que ha portat a la pràctica un restaurant holandès que ha posat en marxa una curiosa iniciativa per mantenir el seu negoci lluny del tancament i fora de perill del coronavirus: instal·lar a la terrassa petits hivernacles a manera de menjadors privats.
Mediamatic, un centre cultural ubicat a Amsterdam, ha presentat a les autoritats de país un nou projecte per poder reobrir el seu negoci, tancat des del passat 16 de març, i complir alhora amb les mesures imposada als Països Baixos per combatre la pandèmia de lA covid-19.
"El coronavirus ens obliga a replantejar-nos la manera com rebem als clients", explica el director de Mediamatic, Willem Velthoven, en declaracions recollides pels mitjans locals. "Ens vam dir, 'anem a veure el que passa si ens asseiem en aquests petits llocs, si està bé i si podem servir de manera segura', i de fet funciona prou bé", explica.
De moment, els habitacles estan ideats per a dos comensals. "Passarà algun temps per tornar a menjar reunits en grups", comenta Velthoven.
Han estat els propis treballadors del restaurant dels que durant el tancament han anat adoptant el rol dels comensals per provar el nou experiment.
"Els hivernacles són tan petits que els cambrers que serveixen ni tan sols caben dins. Així que serveixen des de fora, no entren", precisa Velthoven, que espera que la seva iniciativa inspiri a altres locals. Són espais fets amb la intenció de recrear la intimitat i la seguretat de les cases, però menjant al restaurant respectant plenament les normes contra el coronavirus😷