💭No ho trobo. Llegeixo i rellegeixo el protocol SARS CoV-2 sobre les residències de gent gran en el període de Nadal i no trobo l’apartat ‘saludismes’ en precampanya. Llegeixo altres coses. Que les persones que facin visites als residents hauran d’evitar la interacció social amb persones alienes a la bombolla de convivència durant els set dies anteriors. També la limitació del nombre de familiars en les visites. Però no, no trobo l’apartat en qüestió. ¿En quin moment a Pere Aragonès i Alba Vergés se’ls va ocórrer plantar-se en una residència i saludar la primera dona vacunada a Catalunya?

Les residències han sigut el gran focus de dolor d’aquesta pandèmia. Les portes es van tancar i els familiars no van poder acompanyar els seus éssers estimats. Molts van morir en solitud i els supervivents van afrontar mesos sense l’alè dels seus. Les visites als centres s’han anat relaxant o endurint segons els capricis del virus, però les restriccions són importants. No, no hi ha un apartat de ‘saludismes’, tampoc hi ha fotos de polítics a les residències d’altres ciutats espanyoles o europees. Ni falta que fa tanta imperícia. Emma Riverola a elperiodico. com diria Cesar: I tu també Argimón?. 

I per acabar-ho d'adobar: Una infermera que va vacunar en una residència de Lleida dona positiu de Covid. Les altres quatre persones de l'equip de vacunació estan aïllades, així com els residents del centre. Una infermera que diumenge va administrar les primeres vacunes contra la Covid-19 a Catalunya en una residència de Lleida ha donat positiu de Covid-19, segons ha avançat "El País" i han confirmat TV3 i Catalunya Ràdio. La detecció d'aquest cas ha obligat a aïllar les altres quatre persones de l'equip que va participar en la vacunació al geriàtric Balàfia I, de la capital del Segrià.

Salut ha fet aquest dimarts PCR a tots els residents i treballadors del centre. Com a mesura preventiva, els 65 residents estan confinats a les habitacions en quarantena. D'aquests, 61 van rebre diumenge la vacuna contra la Covid-19. En canvi, cap dels 78 treballadors de la residència està aïllat perquè, segons fonts de Salut, no són contacte estret de la infermera de l'equip de vacunació que ha donat positiu. Disset dels treballadors van rebre la vacuna diumenge.  

Des de Salut remarquen que la vacunació es va fer seguint totes les mesures de seguretat i higiene i es van respectar les distàncies que estableix el protocol. A la vegada, un equip tècnic de Salut Pública ha visitat la residència i ha constatat que s'estan seguint les mesures previstes al protocol. No se li havia fet una PCR - Fonts del Departament han reconegut que a la treballadora no se li va fer una PCR ni test d'antígens abans de desplaçar-se a la residència i no han sabut concretar quan se li va fer l'últim test. El seu contagi s'ha sabut arran d'un cribratge per un positiu d'una treballadora del centre, que va donar positiu el dia 28 d'una PCR que se li havia fet abans. Per tant, no va tenir cap relació amb l'equip de vacunació que va administrar la vacuna a la residència Balàfia I. Des de Salut destaquen que són casos diferents i sense relació entre ells. Tot plegat un desori, si es que munten un circ i els creixen els nans, fins i tot els del jardí. Són una colla d'inùtils... Visca Coblenza.