💭L'illa de Madeira ha posat en marxa Digital Nomads Madeira, un projecte de StartUp Madeira i el Govern Regional que persegueix atreure el major nombre possible de nòmades digitals, aquelles persones que han triat una vida itinerant on mantenen un treball gràcies a la connexió digital.

En concret, el quarter general del projecte serà el poble Ponta do Sol, una creació de Gonçalo Hall que s'estén sobre una àrea de 43,3 quilòmetres quadrats i és la llar de 8.200 persones. Les instal·lacions inclourien espai de treball gratuït, accés a Slack, i Internet gratis al Centre Cultural John do Passos. El poble pot albergar a 100 persones al mateix temps, que s'han de comprometre a quedar-se almenys un mes.

El projecte passa no només per congregar els nòmades digitals sinó també esdeveniments per a ells, per crear comunitat. Participen en la iniciativa autoritats i empreses locals. Encara que la idea pugui semblar una mica estranya, no ho ha de ser per als nadius digitals i si per els analògics de tota la vida. Nòmada és una paraula molt bonica que la primera sensació que genera és la de llibertat de la persona que va d'un lloc a un altre i no s'estableix enlloc de forma permanent, i sona estranya en els digitals poc lliures i molt enganxats a la pantalla del seu ordinador.

Pep Poblet té una peça musical amb aquest nom, Nòmades, llibertat musical també, i si en ella apareix la càlida veu de Lucrecia, ens pot transportar fàcilment una estona al paradís de les sensacioons, sense necessitat de desplaçar-nos a un altre paradís: Madeira. Si us abelleix la idea de treballar des d'un lloc de sol càlid, amb sorra i mar, aquest poble nòmada digital de Ponta do Sol podria ser el vostre destí ideal.