💭En contra del que pugui semblar, Parler, no és el nou eslogan de la Caixa, és quelcom pitjor. Parler és l'aplicació que prefereixen els seguidors de Trump. Des del principi, John Matze el seu creador, va posicionar a Parler com una xarxa social de "lliure expressió" on la gent podia dir el que volgués. Era una aposta que recentment havia donat grans fruits ja que milions de seguidors del president Donald Trump, farts del que consideraven censura a Facebook i Twitter, es van canviar a Parler. En l'aplicació, que s'havia convertit en una de les principals descàrregues de la botiga d'aplicacions d'Apple, les discussions sobre política s'havien disparat. Però també ho havien fet les teories de conspiració que deien falsament que l'elecció li havia estat robada a Trump, amb els usuaris instant a manifestacions agressives la setmana passada quan el Congrés es va reunir per certificar l'elecció de president electe Joe Biden.

Aquesta crida a la violència aviat van venir a turmentar Matze, de 27 anys, enginyer de programari de Las Vegas i director executiu de Parler. Per al dissabte a la nit, Apple i Google havien retirat a Parler de les seves botigues d'aplicacions i Amazon va dir que ja no allotjaria el lloc en els seus serveis de computació, dient que no havia vigilat prou les publicacions que incitaven a la violència i el crim.

La matinada de dilluns, just després de la mitjanit a la Costa Oest, Parler semblava estar deshabilitat. Aquests moviments havien desencadenat un furiós esforç per mantenir a Parler en línia. Matze va dir diumenge que s'afanyava a emmagatzemar les dades dels 15 milions d'usuaris de Parler que estaven en els ordinadors d'Amazon. També feia una crida a totes les companyies possibles per ubicar a alguna capaç de donar suport a Parler amb centenars de servidors.

"Crec que Amazon, Google i Apple van treballar junts per intentar assegurar-se de no tenir competència", va dir Matze en Parler dissabte passat. "NO guanyaran! Som l'última esperança de el món per la llibertat d'expressió i informació ". Va dir que l'aplicació probablement es tancaria "fins per una setmana mentre reconstruïm des de zero".

No crec sigui possible que Matze torni a obrir l'aplicació, una plataforma en la qual es pot dir el que es vulgui en nom de la llibertat d'expressió és una bomba de rellotgeria que pot esclatar en qualsevol moment i causar danys irreparables. No per la competència, sinó per compassió i per evitar mals majors, Amazon, Google i Apple dubto que deixin continuar a Matze, pel bé de tots.

De fet, twitter hauria d'estar totalment prohibit als polítics i als seus assessors, aquests abans sabien que érem idiotes, i actuàven en consequencia, però ara ho pensen que som idiotes, però actuen com si ho fossin ells, sinó, a sant de què anava Pablo, Pablito, Pablete Casado a posar-se ridículament a treure la neu amb una pala a twitter. Aquests assessors polítics, per cert. els ferris defensors del castellà en perill d'extinció els denominen Spin Doctors.