💭José Manuel Soto, com a expert epidemiòleg, ha recomanat i aconsellat el Govern d'Espanya seguir l'organització que durant el seu servei militar obligatori es va dur a terme per vacunar a tots els components de cada centre militar. El cantant ha recordat la seva mili al Centre d'Instruccion de Reclutes de Colmenar Viejo, assegurant que, després posar-se una vacuna "en un dia estàvem vacunats i uniformats".

"Jo vaig fer la mili al Centre d'Instrucció de Reclutes de Colmenar Viejo. Arribaven 5.000 reclutes cada mes i mig. En un dia estàvem tots pelats, vacunats i uniformats, això era organització", ha assenyalat en un missatge publicat a Twitter. 

No té molta raó ni de cap sentit en el que diu Soto, vacunar sobre la grip es fa regularment amb rapidesa, però vacunar del coronavirus és diferent, aquí cal vacunar a les residències de gent gran, als Hospitals, als més grans, etc. Clar que com l'anunciant de pernils és un tipus ranci, es recorda d'aquells temps rancis de mitjans de segle passat dels que encara no n'ha sortit i no contempla totes aquestes coordenades que compliquen la vacunació. Dit això, a José Manuel Soto encara que sigui el meu negacionista de capçalera, poc o cap cas se li hauria de fer.

Voldria explicar un cas personal. Fent la mili a Palma de Mallorca, calia vacunar a tots els reclutes nouvinguts, crec que érem unes tres mil, caloyo més caloyo menys. Seria el mes de setembre i feia molta calor, servidor va aconseguir escaquejar-se per que feia falta algú per ajudar al sergent a passar llista dels vacunats a mesura que els anaven injectant la vacuna. L'acte es va fer en unes dependències enmig d'un bosc (no el per què), però si sé que a mesura que els reclutes anaven sortint de vacunar-se enmig d'unes condicions d'higiene relatives, queien desmaiats a terra com mosques, dos de cada deu més o menys, Ah! i el menda lerenda es va estalviar la vacuna a l'ajudar al sergent, un sergent que per cert era clavat a Alberto Sordi, i igual de còmic.