DE BLANQUEJAR EL FEIXISME

💭La majoria dels mitjans espanyols han recollit el discurs de dissabte passat davant més de 300 persones al cementiri de l'Almudena de Madrid per retre homenatge a la División Azul, els espanyols que van combatre a les ordres d'Adolf Hitler durant la II Guerra, entre ells el Mundo. Isabel Medina Peralta, té només 18 anys, estudia Història i s'ha convertit en la nova musa de la ultradreta a Espanya, en una mena de influencer de el feixisme. El seu discurs dissabte passat davant més de 300 persones al cementiri de l'Almudena de Madrid per retre homenatge a la División Azul, els espanyols que van combatre a les ordres d'Adolf Hitler durant la II Guerra Mundial, l'ha convertit, al menys durant unes hores, en un nou rostre edulcorat de l'nazisme. Així la defineixen els mitjans banalitzat-la. Isabel Medina Peralta és el feixisme de nou encuny. En el seu discurs diu admirar a Hitler, nega l'Holocaust i presumeix de no creure en la democràcia. Peralta és una espècie de influencer del feixisme i als mitjans espanyols els ha entrat per l'ull. El nou rostre edulcorat del nazisme i un nínxol de clics fàcils.

L'exemple del perill que suposa l'enaltiment de la jove feixista es va donar en una manifestació contra la immigració a la qual acusava els menes (sigles de menors estrangers no acompanyats) de «portar malalties», els va qualificar de «porqueria estrangera» que es dediquen «a violar, a amenaçar, a robar, a atracar ia torbar la pau d'un poble» i de qui va afegir que «no aporten més que desgràcia». També exposa sense por el seu odi cap als homosexuals, titllant a alguns d'ells de pervertits i de la seva orientació sexual com «la degeneració portada a l'extrem».

Difondre sense mesura aquesta oda a la intolerància i a l'odi, suposa un nou perill per a la democràcia. Es tracta de la creació d'una nova musa feixista per fer pujar l'extrema dreta. A partir de la difusió en els mitjans de l'discurs d'odi de la jove: quan va llançar el seu missatge intolerant no arribava als 1000 followers, després de la difusió en xarxes citant seu compte de Twitter va ja camí dels 10.000. 

El diari El Mundo no s'ha tallat en la promoció de la jove feixista, fent una entrevista a Peralta que no penso reproduir. Només diré que cuando li pregunten que vol ser de gran, la noia contesta: feixista. No són els únics els de el Mundo: «La jove oradora falangista que ha aconseguit traspassar les fronteres dels endogàmics cercles neonazis madrilenys a través de les xarxes socials». Així és com presenta 20 Minuts a la jove nazi. Així mateix, reprodueixen el seu discurs d'odi des d'un improvisat faristol al costat de monument a la 'División Azul' al cementiri de l'Almudena per a gaudi dels seus lectors. També la Vanguardia o el Periódico han informat amb certa lleugeresa sobre aquesta jove.

Penso que seria un exercici d'ètica periodística i de responsabilitat social no alimentar la por i la feixistització social potenciant aquelles informacions el discurs suposa un perill per la seva intolerància. És imperatiu tractar de no "blanquejar", "banalitzar" o "normalitzar" el feixisme, es tracta d'un exercici de responsabilitat conjunt, no només dels mitjans. Així com cal contribuir a desmuntar aquelles informacions falsejades o rumors interessats de l'extrema dreta. No es tracta de crear cordons sanitaris sinó cordons informatius que desmuntin les seves falsedats. Aixó val per l'extrema dreta i tambè per l'extrema esquerra com la CUP, que tampoc és tanta la diferència entre uns i altres.

Publica un comentari a l'entrada

6 Comentaris

  1. Aixó val per l'extrema dreta i tambè per l'extrema esquerra com la CUP, que tampoc és tanta la diferència entre uns i altres.

    No se salva nadie, nadie.
    Hoy, unos y otros están quemando Barcelona, ciudad sin gobierno, por cierto. Todo es lo que parece. Una ciudad de Liberia, de Eritrea, de Etipia, de Somalia...o la misma ciudad de Puerto Principe, en Haiti, sólo que por no tener no tenemos ni gobierno.
    Mañana saldrá nuestra alcaldesa a decir lo que nos ha costado a todos los tontainers quemados.
    Los de ayer 70.000 euros en nombre de la Llibertad, hoy vamos por el mismo camino.
    A eso le apuntamos unas cuatro horas de helicóptero (12.000 Euros) y la polícia..y nos vamos a los 100.000 diarios.
    ¿Quién vendrá aquí a poner nada en un futuro?...Nada de esto es defendible. Nada.

    ResponElimina
  2. Ja vaig escoltar la alcaldesa Colau dient que els contenidors cremats havien costat 70 mil euros. Una noia ha perdut un ull per una bala de foam, pero un dia d'aquests en assalts com el de la caserna de Vic dels Mossos, algun mosso eds posarà nerviós i tindrem un disgust serios perqué més d'un i dos joves perdran més que un ull. I aleshores veurem de qui és la culpa.

    ResponElimina
  3. Lo de Vic es inaudito. Vic no es Barcelona donde puedes pasar inadvertido. Es una capital pequeña, y si no se conocen todos, casi. Yo trabajé allí durante dos convenios colectivos y conoces y te conoce todo el mundo. Así que estoy seguro que los Mossos son personas que viven allí (todo lo más en Tona o Taradell) y que tienen a sus hijos en los colegios de allí. Lo que está claro es que van a por los Mossos como represores del sistema.
    Y dicho esto: ¿Pasará ahora como en el País Vasco con ellos? ¿Serán señalados como maderos que reprimen al pueblo?...porque lo que ahora es seguro es que por culpa de estos políticos de mierda, que tiran la piedra y esconden la mano (mira ahora el Echenique con sus declaraciones de ayer a la tarde), a lo único que hemos llegado es al enfrentamiento personal y a polarizar la población.
    Todo es lo que parece, y lo que parece es que hemos perdido el norte y nadie sabe estar en su lugar.
    Salut

    ResponElimina
  4. Si, és la política que tot ho corromp, tot ho emmerda. L'Echenique va estar desencertat ahir, i no és la primera vegada.

    Salut

    ResponElimina
  5. Creo que no debería salir la policía a las calles. Son los culpables de casi todo lo que ocurre en la manifestaciones, en buena lógica si no salen todo irá mejor. Ya me encuentro mejor, parece que me voy convirtiendo al buenismo.
    Echenique lo hace con buena voluntad, solo desea el comunismo en España, y ahora que a vuelto la moda Stalin a Rusia es un momento dulce.

    salud.

    ResponElimina
  6. la policia democrática que dicen, lo cual me hace mucha gracia. la policia está para lo que está, que es cascar al personal. Echenique no es comunista es idiota, aunque quizás sea lo mismo.

    Saludos

    ResponElimina