💭La nit refulgeix a la ciutat amb centelleigs apocaliptics. La raó ha estat cancel·lada. Una ira cega i dispar s'estén per l'asfalt. Un raper compleix la seva pena a la presó per l'únic delicte de quants hagi comès que no hauria de ser delicte. Joves furiosos cremen contenidors i vehicles, destrossen senyals, bancs, papereres i semàfors, rebenten aparadors, saquegen botigues, ataquen un diari en nom de la llibertat d'expressió. Un projectil disparat suposadament per la policia deixa bòrnia a una noia. Avui que s'ha estrenat 'Tribus d'Europa' a Netflix, estem assistint a la precuela de la serie en directe.

Cremen els carrers i els governs dubten i patinen. La duplicitat i la incapacitat de comprendre i manejar la realitat són un manguerada de querosè sobre la ciutat en flames. La policia que el Govern independentista publicitava fa només tres anys com a paradigma de virtuts, avui és posada sota sospita pel mateix Govern, deixada a la seva sort, menyspreada com una joguina trencada. Trapero es mosqueja i alguna cosa s'está movent en els Mossos. Dolors Sabater en nom de la CUP parlant de democratitzar els mossos, diu literalment: Estem preparadíssims per encarregar-nos del departament d'Interior. Com s'ha adonat Lluís Bosch, diu preparadíssims i no peparadíssimes, i es que Sabater está poc preparada en general, prou es va veure en els debats televisius, més o menys com el seu estilista, el lletgisme Cupaire és palès, i no és el físic el que em preocupa d'ells, sinó l'intel·lectual.

Potser hauria de formar-se Govern ja i començar a actuar. Urgeix un toc de queda a les 8 del vespre. No es pot consentir aquesta violència gratuïta i cal reprimir-la com sigui, insisteixo, com sigui. Ahir cap a les nou de la nit em va trucar Miquel Cartisano: posa Betevé - em va dir -, li vaig fer cas i vaig connectar; el que vaig veure no es pot tolerar ni un dia més, sis o set encaputxats van trencar el vidre d'una sucursal de la caixa, van entrar dins, el van destrossar tot i van intentar vcalar-li foc, encara sort que un ho va evitar. Davant d'aquests incontrolats una bala de foam, és poc. Ull, perquè o s'activa el Govern i l'ajuntament contra aquests salvatges, o el que ens espera és el caos. El Govern ha d'intervenir ja! i de l'indult a Hasél, de moment ni parlar-ne, primer perquè no és mereixedor d'aquest, i segon perquè ara seria una mostra de debilitat que un Govern no pot permetre.