ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

MORTS VIVENTS



💭Hi va haver un temps en què els calendaris de paret eren un objecte imprescindible a les cases, de fet nosaltres encara en tenim dos, un a la nevera i l'altre a la meva habitació, toits dos amb els sants del dia. El santoral marcava llavors una doble cronologia, sentimental i climàtica. Avui amb prou feines se celebren els sants llevat dels més coneguts. Dimarts va ser la Candelera, que riu o plora segons li va. Ahir va ser el dia internacional de l'Advocat, i avui és commemora el dia mundial de l’ Orgull Zombi, com si cada dia pandèmic no ens en sentíssim una mica.
Suposo que entusiasmats per aquesta notícia voldreu saber per què se celebra el Dia de l'Orgull Zombi. Tot va començar un 4 de febrer de 1968 quan es va estrenar la pel·lícula 'La nit dels morts vivents', dirigida per George Andrew Romero. Els fans han pres com a referència aquesta pel·lícula per celebrar el Dia de l'Orgull Zombi. Al film, un grup de persones intenta sobreviure a un apocalipsi zombi provocat per causes desconegudes a l'interior d'una granja. George Andrew Romero ha dirigit una gran quantitat de pel·lícules d'aquesta temàtica, convertint-se en un dels referents del génere.
¿Cómo se celebra? us preguntareu si seguiu entusiasmats amb el tema. El coronavirus ha limitat la interacció social, de manera que els fans del gènere zombi tenen opcions molt limitades. De totes maneres, quan la pandèmia no havia marcat les nostres vides, era habitual veure curses o caminades, com la Sitges Zombi Walk, i concentracions zombis en tot el món. Alguns esdeveniments fins i tot permetien als seus participants triar si volien formar part de l'equip dels humans o dels zombis, donant lloc a una curiosa i divertida persecució. En aquesta ocasió, als fans d'aquest temàtica no els queda més remei que quedar-se a casa i espantar els veïns. La pandèmia ens convida a quedar-nos a casa, però les opcions per gaudir d'aquesta jornada són elevades. Si el que busquem és una bona pel·lícula, podem homenatjar George Romero i veure 'La nit dels morts vivents'. o empassar-nos a Netflix les 10 temporades de The Walking Deat, encara que també podem seguir la campanya electoral catalana, hi surten uns quants zombis de diferents opcions polítiques, uns zombis que a l'igual que els de Romero no saben que estan morts, en aquest cas, morts políticament.

Publica un comentari a l'entrada

6 Comentaris

  1. Hoy se ha pasao tres pueblo la Borras. Tendría que ponerle delante lo de Sra, pero nolo haré.
    Hay que tener mala folla y ser una imbécil para decir ayer mismo en un mitín que el presidente de Er, el Sr junqueras está en la cárcel por corrupción (sic).
    Hay que ser muy babosa.
    Perdona, pero si hay un tipo con un par y con sentido común dentro del sinsentido de todo esto, es Junqueras, persona al que me precio de conocer por circunstancias de estudios, pero por lo que se y me han comentado, tipo de palabra.
    La Borras esta es de esos del nefilx , seguro y no tengo el dichoso canal, pero visto lo visto , no me hace falta.
    salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. La Borras és una pobre i superba idiota integral, no té remei ni mesura.

      Elimina
  2. Muy acertado el escrito,el paso a zombi políticamente no es por mordisco,más bien porque ya no hay nada más que decir,por hastio y repetición. Las ideas independentistas,que siempre han existido necesitan nuevas caras que aporten nuevas ideas,que se adapten a la nueva realidad.
    Las pelis de zombis,sólo me gustan las que me hagan reír,pasa igual con las series de temas carcelarios.Si además van condimentadas con sexo,disfruto y olvido.Ahora veo Orange.

    ResponElimina
    Respostes
    1. en Netflix tienes NaciónZ, que es de cachondeo o I Zombie entre otras.

      Elimina
    2. Sí,ya la vi hasta el último capítulo,aunque la última temporada aflojaba,algo que ocurre en Netflix,me parece que últimamente se decantan por miniserie.

      Elimina
    3. en las series de 5 o 6 temporadas, a la última se les suele ir la olla a los guionistas...

      Elimina