BLOC D'ACTUALITAT


LLIBERTATRecordo que la primera desescalada, al juny de l'any passat, no va ser tan celebrada com aquest adéu a l'Estat d'alarma del cap de setmana passat. Potser perquè va ser més progressiva, amb horaris establerts per grups d'edat matí i tarda. Cert és que es van omplir carrers i camins d'atletes amb xandalls de coloraines corrent com bojos, alguns amb el xandall del Naranjito; i van sortir ciclistes i patinets per tot arreu com surten els cargols després de la pluja. Però aquest 9 de maig, (Dia d'Europa) que recordarem molt de temps i no sé si per bé, potser perquè hem pogut posar una data concreta a la fi de les restriccions, les celebracions han pres un impuls que tant és fruit de la llarga contenció obligada com de fet de compartir, en un mateix espai, el mateix temps, pautat per unes campanades alliberadores com si es tractés d'una esbojarrada nit de cap d'any, només que no és la fi de res ni de bon tros, només cal mirar al teu entorn més immediat i t'adones que no és el final de la pandèmia, sinó una espècie d'alto el foc en què es manté l'alerta. N'hi ha que han practicat la disbauxa anunciada i n'hi ha que s'ho han mirat des del balcó de casa seva, amb la mateixa rutina dels últims mesos. Jo no vaig sortir de casa a les 12 de la nit l'altre dia, no em venia de gust, tot i saber que podia fer-ho, però em vaig quedar a casa perquè volia. Això si és Llibertat, i no la que els han venut els inconscients populistes als joves i no tan joves.

4 comentaris:

 1. La libertad,es eso,que tu puedas quedarte en casa y que estas personas puedan salir.Me gustaria haber estado en ese lugar(no para divertirme,que ya no tengo edad),para comprobar la situación real de aproximación,por curiosidad.En un tranvía,en horas puntas vas mucho más apretado y no circula la brisa del mar saturada de yodo.Incluso en una discoteca,con todas las normas,medida del CO2 continuo,cupo de personas,aireación continúa como en los colegios,se puede disfrutar de la libertad de bailar.

  ResponElimina
  Respostes
  1. yo es que a las 10 de la nuit, si no juega el Barça me voy al sobre.

   Elimina
 2. Sigo estando confundido con el ser humano.
  No hay ni un mínimo de capacidad de sacrificio.
  Los jóvenes han perdido un año, ...y los abuelos, que se han quedado sin ver a los nietos, y los que han muerto solos, sin nadie que les acompañe.
  Y los sanitarios que se han jugado la vida y se la siguen jugando, esos no cuentan.?

  Es un tema que no tiene disculpa de ningún tipo.

  ResponElimina
 3. En 15 dies veurem el resultat, igual no passa res, són joves i sembla que es contagien menys, pero vaja, l'espectable es d'una gran irresponsabilitat

  ResponElimina

...
BLOG DE FRANCESC PUIGCARBÓ