Ha estat animar-nos per aquí amb la vacunació i començar a caure pedres, projectils i morts palestines a Jerusalem. Un cotxe explota a Kabul prop d’una escola i moren més de vuitanta persones, la majoria nenes. L’Afganistan és el país del món on hi ha menys dones alfabetitzades i l’escola era exclusivament de nenes. Per sort no ha passat als Estats Units i no hem de sortir a manifestar-nos seguint ordres de l’Imperi Contraataca. Eslògans, cançons i ­samarretes de resultes de George Floyd, assassinat per la policia només per ser negre i pobre, segons les últimes estadístiques. Pintades en parets d’ambaixades i després a casa, que cal matinar. Justícia, llibertat, nenes mortes a ­Kabul.

Ha estat obrir els bars i massacrar a Colòmbia indígenes i manifestants. Et cures aquí i no et poden incinerar a l’Índia. A Kabul, el cotxe bomba va esclatar just quan les nenes sortien de l’escola. A causa d’una estricta aplicació religiosa, les estudiants només poden tenir dones professores. Nenes casades i violades a Kabul. Poques estudien, menys encara seran professores. Per sort no ens convoquen a tallar cap carrer a la nostra ciutat. Decapiten un professor a París, maten un periodista a Mèxic, Plácido Domingo torna a cantar i, com a Mart, no hi ha oxigen a l’Índia.

Homes terroritzats, tímids assassins contra perilloses nenes estudiants

Ha estat voler Joe Biden que se suspenguin o alliberin les patents de les vacunes i valorar programar-li un viatge a Dallas amb cotxe descapotable. Beneïda sigui aquesta nova guerra freda. Que posin un mur on sigui. Abrics llargs, espies per tot arreu. Beneïda sigui qualsevol cosa que no ens converteixi en una botiga xinesa de tot a cent. Si surts intenta no confondre llibertat amb llibertinatge i Madrid amb el cel. Eslògans, cançons i samarretes: John Frus­ciante deixa Podem. Explosió de cotxe bomba prop d’una escola femenina a Kabul. Un dia més a l’oficina: ningú no sembla saber qui, per què o de quines nenes estem parlant. Les milícies talibanes, el Govern afganès. Homes terroritzats, tímids assassins contra perilloses nenes estudiants. En aquell barri de Kabul viuen molts membres de la comunitat minoritària hazara, d’ascendència mongola, musulmans xiïtes. Militants sunnites ja els han atacat anteriorment. Però els sunnites asseguren que ells tampoc no han estat. Qui sap si ha arribat a passar. Segur que avui a la manifestació ens assabentarem d’altres coses. Billie Eilish en roba interior a Vogue i una setmana després, a Kabul encara enterren nenes. - Carlos Zanón