L'última denúncia davant la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, pel pacte encobert entre entitats bancàries, per tal de restringir el servei presencial als seus clients, l'ha interposat la Confederació Intersindical Gallega (CIG). Dic jo que serà l'última, perquè pressuposo que abans han d'haver-se presentat moltes altres. No pot ser la primera. Segons la CIG, amb aquest pacte el que els bancs volen (i aconsegueixen) és obligar als seus clients a anar als caixers automàtics o utilitzar la banca en línia. Sobretot, la banca en línia, perquè els caixers automàtics també els eliminen cada vegada més.
Segons la CIG, les restriccions d'accés a les sucursals s'han implantat pràcticament a l'uníson, i amb els mateixos horaris: de 8 a 11 del matí. Segons aquests sindicalistes, es tracta de la restricció d'un servei que les legislacions espanyola i europea consideren bàsic i que segueix sent-ho per a aquells segments de la població que -pels motius que sigui- tenen dificultats per fer ús de les encara anomenades "noves tecnologies ". Tots aquests retalls de serveis donen pas a una brillant pirueta final: els bancs els utilitzen com a coartada per redactar informes suposadament tècnics que tenen com a objectiu justificar els expedients col·lectius d'acomiadament, gràcies als quals fan fora al carrer als treballadors que abans estaven en les sucursals. Jugada mestra i pactada.
En el diccionari hi ha una paraula interessant: càrtel. Ve de l'anglès cartell, que al seu torn ve de l'alemany Kartell, pres de l'italià cartello, que significa "etiqueta, targeta" i que deriva del llatí charta, "paper". Doncs bé, deixant de banda tota aquesta etimologia divulgativa, un càrtel és un "acord limitat entre diverses empreses, les quals, tot i conservar la seva independència tècnica, econòmica i financera, decideixen pactar amb la finalitat d'evitar o disminuir la competència mútua". Si ara concursés en Un, dos, tres... respongui una altra vegada i Mayra Gómez Kemp em demanés noms de càrtels, els primers que em vindrien al cap serien el de Cali i el de Medellín, i després ja vindria el bancari. - Quim Monzó - lavanguardia.
No tiene solución, otra consecuencia del internet. Incomodidad para el usuario, desaparición de puestos de trabajo...Uno de mis yernos(joven),no ha soportado más la presión continua, así que ha llegado a un acuerdo con el banco y a casa. Son los tiempos, dicen que el internet destruirá puestos de trabajo, pero creará otros, ya veremos. Con lo bonitas que eran las oficinas bancarias, estoy acordándome de las del Paseo de Gracia y Plaza Cataluña.
ResponEliminaMi hermano también se ha prejubilado con 55 años, ya estaba harto y se lo han arreglado bastante bien,
EliminaY no te acuerdas de cuando ibas al Banco y tenias tu interlocutor de toda la vida, con el que tenias confianza y podias tratar de todo. Mi interlocutor durante muchos años fué la Conxita del BancSabadell.
Es una canallada.
ResponEliminaAntes tenías miedo de que te atracaran por detrás, cuando estabas en el cajero. Hoy estás cagado porque te están atracando por delante.
Yo me vuelvo loco para ciertos tipos de transacciones.
¿Porqué he de tener un ordenador, un internet, unas claves, un miedo, una impresora y todo un merdé y hacerme yo la faena cuando es un contrato contractual. Yo pongo el dinero en tu banco, y tu me das el servicio. No hay más.
Y ahora te penalizan por todo. Incluso en el horario.
Y el servicio es completamente nulo.
Salut
Haurem de tornar a guardar els diners a les rajoles. El fotut es que tot va domiciliat pel banc, per començar la pensió, i també GAS, LLUM, TELÉFON, AIGUA, però aquests són una altre mena d'atracadors, sempre presumptament.
ResponEliminaAbans, o antes, a les dones grans que vivien soles, la Caixa o el Banc els hi portava a casa personalment els diners de la pensió, però aixó era antes, quan a les entitats bancaries encara hi havia persones. Almenys a la Patrocinio Herrero Zarzoso, una noia de la Caixa li portava cada més la pensió a casa seva, a Can Rimblas, s/n. Torre Verde.
Salut.
Veig les persones grans del barri que no saben què fer per treure els diners de la pensió. No tenen líquid i no tenen tarjeta, i no ni ha finestreta,i ,per tant, fan cua a primers de més davant la oficina a ple sol. Hi ha una persona, una sola, a dins aobre un entarimat on hi ha un atril i les atén o les renya. Ah, això ja no ho sé. I... podria continuar.
ResponEliminaCàrtels, ai...Només "calés"
Anna Babra.
Els importa un rave la gent gran, només els preocupa la rendibilitat del seu negoci.
EliminaEra algo que se veía venir con la reducción de bancos. La consecuencia : el atropello a todos aquellos que no dispongan de tarjetas o cuentas a través de internet.
ResponEliminaDías atrás conversé con una empleada con varios quinquenios de CaixaBank. Me confirmó lo que explica Car Res, presiones a los empleados para que acepten reducciones de sueldos, acoso con la excusa de la "productividad", pre-jubilaciones forzadas.......
A la vuelta de algún año mas desaparecerán las oficinas físicas, y apáñate con las cuentas en lineal, las claves y las aplicaciones para móvil.....
¿ Y si a alguien no le sale de los "bemoles", o no puede tener móvil con aplicación, ni ordenador ni conexión a internet ?. Pues va muy jodido.
Y hay pueblos y poblaciones pequeñas y medianas donde no queda ni tan solo un triste cajero automático.
Estamos cautivos y desarmados. Ellos han ganado la guerra, con la complicidad de la clase política.
I a més no tenim sortida Rodericus, tot està domiciliat, des de la pensió als rebuts de gas, llum, etc, no hi ha res a fer... llevat de... abans a les revoltes es cremaven convents, potser seria arribada l'hora de cremar susucrsals bancaries, o de nacionalitzar Bancs i eléctriques. Però no estem per revoltes, vençuts i desarmats, no tenim més remei que pagar i a callar.
ResponEliminaSi el Estado te obliga a tener una cuenta bancaria, esta ya todo perdido. No nos engañemos, al estado le interesa que no exista circulante por la calle y para eso se quitan oficinas y cajeros, que todos paguemos con la tarjeta. El estado contento y los bancos también y por eso esto no tendrá fin, a no ser que sigamos pagando en dinero continuamente, pero como esto no va a ocurrir...
ResponEliminaUn saludo.
Estamos en un cul de sac, atrapados en la cuenta corriente, nos tienen cogidos por donde mas duele.
ResponEliminaSaludos.