{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

LA VERITAT SOBRE LA GUERRA CIVIL



💬Tot el que sempre va voler saber sobre la Guerra civil i mai es va atrevir a preguntar. - Woody Casado.

Han hagut de passar 85 anys perquè un erudit, un historiador, per fi, i ja era hora, ens desvetlli la veritat sobre la Guerra Civil. L'expressió del líder d'el PP potser tenia l'halo de l'heroi, de l'home d'Estat: Deixeu-me sol! Vaig a anunciar la veritat de la Guerra Civil !, i ho va fer.
Emulant el seu cèlebre retrat en blanc i negre de principis de la pandèmia: nas arrufat, mirada preocupada, capficat llavors en els efectes perniciosos de virus. En aquesta ocasió, l'expressió de Casado potser tenia l'halo de l'heroi, de l'audaç: 
"La Guerra Civil va ser l'enfrontament entre els qui volien la democràcia sense llei i els que volien la llei sense democràcia"va dir l'agosarat master de la meseta.  
No hi va haver conflicte entre llei i democràcia el 1936, hi va haver un cop d'Estat que va derivar en una guerra sagnant i una cruenta dictadura. Un aixecament militar que va arrasar amb la legalitat, que es va allargar innecessàriament per aniquilar a l'oponent i un dictador malvat, que no va tenir indici d'humanitat amb els vençuts. Això va ser la Guerra Civil. En molt poca estima té Pablo Casado la democràcia quan s'atreveix a denigrar el seu valor. Al seu desvari només cal agrair la llum que llança sobre el personatge. Aquest és el seu grau de veracitat i el tractament desigual de la seva moral.
El PSOE, Més País i Compromís l'han criticat en tromba, a l'igual que el mateix Sánchez. El primer a replicar ha estat el portaveu de Más País, Íñigo Errejón, que en el seu torn d'intervenció ha recordat a Casado que "els colpistes es van aixecar contra la democràcia espanyola i contra la llei vigent a Espanya". "I un demòcrata ho hauria de tenir meridianament clar", li ha dit. - elPeriódico.cat.

Publica un comentari a l'entrada

5 Comentaris

  1. Creo que sobran las palabras. Que una persona que se considera el jefe de la oposición debería saber lo que pasó. Creo que lo sabe, y eso es lo malo, que lo sabe y lo trasgiversa a drede.
    No se merece estar en la oposición. Hacen falta personas no necesariamente muy cultas (si lo son mucho mejor), sino honradas. Honradas con los dineros de los demás y con las palabras hacia los demás.
    No hace falta ofender para explicar tus ideas, y este señor lo ha hecho.
    salut

    ResponElimina
  2. PD: No he tenido problemas con la entrada, eso quiere decir que de momento funciona. Si los tengo con otro par de blocs. Veremos si se solventa.
    Salut

    ResponElimina
  3. El dubte que tinc es si ha estat per ignorància o per mala fe. Malament en tos dos casos.

    ResponElimina
  4. Cada vegada que comprovo com és la dreta d'aquest país, com és l'esquerra, com és la judicatura, com és la policia, com és l'exèrcit, com són els mitjans de comunicació ....... em donen més ganes de tocar el dos.

    ResponElimina
  5. Com no vagis a Andorra, a la resta si fa no fum trobaràs més del mateix. Potser non tant, però deu n'hi do.

    ResponElimina