Una tanca electrificada envolta la rotonda de la creu de Pedralbes. Es tracta de l'última idea de l'Ajuntament de Barcelona per impedir que els senglars rondin pels carrers d'aquest costat la ciutat. Els veïns de barri expliquen que les incursions d'aquests animals es van disparar en els seus carrers els últims mesos, que els senglars destrossen els jardins de les comunitats de propietaris, s'enfronten als gossos que es creuen en el seu camí, espanten als que els passegen, tenen als conserges i porters de el tot estressats...

Tot va començar AL 1983, quan el Govern francès va repoblar el sistema muntanyós central de França de porcs senglars de l'Atles africà, es temien que s'extingís, donat que la població disminuïa any rere any. Aquests senglars va començar l'emigració cap al sud, ja que són oriünds d'un clima més càlid, i així cada any ha repoblat les zones més calentes, barrejant-se amb truges autòctones i multiplicant la seva població exponencialment. La manca de menjar és la que els apropa a les ciutats.

Uns anys més tard que els francesos, teniem els saberuts de la Generalitat de Catalunya molt preocupats per el mateix assumpte, el senglar, el porc senglar s'estava extingint i s'havia de repoblar per evitar-ho. Varen posar en marxa un pla similar als dels francesos, un pla que o no ho devien calcular gaire bé, o potser com el Conseller de torn no en devia haver vist ni un en sa vida, la questió es que es van passar de repoblació, i a més no comptàven amb els senglars que baixarien de la França. Primer els volien caçar amb fletxes i ara els deixen caçar a trets pero els caçadors no donen l'abast. Si Espanya era abans o antes, terra de conills, Catalunya és ara, Terra de senglars. El resultat es que vint-ivuit anys més tard els surten els porcs senglars per les orelles, i ara com a Collserola i fins i tot en zones habitades n'hi ha molts, han decidit posar tanques eléctriques perquè no entrin en la zona urbana, com si els senglars no trobaran la manera de passar per un altre lloc. Es ben cert que de senglar i de senyor se n'ha de venir de mena. Lliuri'ns el senyor dels ecologistes de cap de setmana, que aquests no veuran el cel. I no parlem ja del mal que estan causant els llops, que les hi ho preguntin als pastors que se'ls estan fotent les ovelles. O els óssos al Pirineu que fan malvestats a dojo, i és que si una espècie s'ha extingit, per algún motiu serà, no entenc perquè s'han de repoblar, mireu que ens ha passat amb els franquistes que s'han multiplicat com els senglars.