EL PITJOR QUE LI POT PASSAR A UN CROISSANT

El pitjor que li pot passar a un croissant, és que no sigui un croissant. El dia d'avui 30 de gener és el Dia Internacional del Croissant, i des del diari recuperen la recepta de Panem, que ha aconseguit el títol al 'Millor Croissant Artesà de Mantega d'Espanya' del 2021. Panem, a Madrid (carrer de Fernán González, 42), un forn inaugurat el 2018 al barri del Retiro que elabora pans artesanals i tota mena de pastisseria.

Però, sempre hi ha un però, això de la foto no és un croissant, perquè? us preguntareu. Doncs perquè no té forma de mitja lluna que és l'única part bona del croissant (les banyes), i a més està pintat amb l'enganxós rovell d'ou i llet. La forma del croissant amb les seves característices banyes no és per què si, ni per què te, sinó perquè quan el 1683 va ser creat a Viena per celebrar la fi del setge dels turcs, se li va donar precisament aquesta forma de mitja lluna tan característica. El de la foto no és de mitja lluna. De tota manera que més dóna, el croissant és maltractat sistemàticament per la majoria de forners i pastissers, com la xapata és víctima de la poca professionalitat d'ambdós. Bon dia, bona tarda i bona nit.

Comparteix:  

Comentaris

  1. Jo tan sols me'ls compro dels de sempre, amb banyes,

    ResponElimina
    Respostes
    1. ja, pero la majoria son amb llard i a més molt matussers. A Vic hi havia un pastisser (Masrramon) que feia uns croissants molt bons.

      Elimina
  2. No sabía això de les banyes. Toma ya con los turcos.
    Molt bé
    Salut

    ResponElimina
  3. Aquells turcs eren una precuela d'Erdogan.

    Salut.

    ResponElimina
  4. No se si tiene mucho sentido lo de los turcos,lo cierto es que podía haber sido una masa base rectangular,pero no,es triangular,con ello consigue aparentar más grande de lo que es realmente.Consigue una segunda cosa,dos sabores distintos,el central y los cuernos,más tostado.
    Me gustan,pero reconozco que llevan mucha mantequilla,demasiada,a más cantidad mejor calidad.Pan con aceite virgen extra,no hay más remedio.De vez en cuando cae alguno,pero no debo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lo de Viena y los turcos es historia desde 1683,y las puntas son lo mejor del croissant, que a menudo es masa de pan con manteca de cerdo en vez de mantequilla, pintado com yema de huevo para que luzca más, pero que pringa las manos.

      Elimina
  5. Es cierto lo de los turcos, la pieza imita la luna menguante, que era el estandarte del imperio.

    Yo opino igual, los quiero con cuernos, con las puntas torradas y crujientes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En aquest cas, les banyes son positives, el millor del croissant.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada