Els àudios publicats per El País i Elmon.cat aquestes últimes setmanes revelen una manera d'actuar menyspreable per part de l'antiga cúpula del PP. A saber: de baix a dalt: Villarejo, Pino, Francisco Martínez, Jorge Fernández Díaz i María Dolores de Cospedal. No hi ha hagut senyor X més fàcil de reconèixer en tota la història que Mariano Rajoy, que, com sempre, passava. Hi ha més gent, però aquests eren el tronc, i els altres, ramificacions.

Es van inventar informes econòmics de rivals polítics (els casos de Xavier Trias i Artur Mas, els més evidents), van fer xantatge a la BPA, la Banca Privada d'Andorra (“o ens doneu les dades o us tanquem el negoci”), van ficar a través de la inclassificable Alicia Sánchez-Camacho a noms com els de Jaume Giró, Josep Antich, Josep Antoni Duran i Lleida o Enric Lacalle en un allioli desesperant d'independentistes, agents dobles o amics d'amics que podien ser amics dels seus enemics... als jutges com a coartada, a la Fiscalia que ho afina, a Pegasus com a sistema d'espionatge...

Per atacar l'independentisme es van fer servir les armes més indignes que un país pot acceptar: falsedats, invencions i humiliacions. Contra l'independentisme (la meitat de Catalunya democràticament parlant) ho ha valgut tot, fins i tot trepitjar qui està a terra sagnant. Però el pitjor és que no va ser un “tot per la pàtria” (que es podria entendre sense actuacions tan xocolates), els àudios de Sánchez-Camacho confirmen que era un “tot per salvar-se... ells”. El més notable és que no passa res: la Fiscalia no actua, Fernández Díaz, màrtir de vocació, segueix insistint que no va mentir, Sánchez-Camacho s'asseu al Senat i Rajoy i Cospedal driblaran la justícia andorrana. Era un govern que manejava les institucions de l'Estat en interès propi amb el pitjor president conegut.

Que ningú no es preocupi per una banda ni es faci il·lusions per l'altra, no passarà res. Fixeu-vos en aquest CEIP de Barberà del Vallès: M.Marti i Pol. No sabem qui era M.Marti, de la mateixa manera que la justícia no ha estat capaç de saber qui és M.Rajoy als papers de Bárcenas. Com a molt, ambdós són només sospitosos habituals, lliures de condemna humana i divina. Com diu Jordi Basté: al pas que anem, l'Espanya de Mariano Rajoy no tindrà història, tindrà antecedents penals.