Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest matí a la plaça Espanya de Barcelona l'autobús noliejat per l'organització ultracatòlica Hazte oir, per protestar contra la llei trans i que des de fa deu dies ja circula per Espanya. Segons han indicat els mateixos Mossos al compte de Twitter, han actuat en compliment de la denúncia de l'Oficina d'Igualtat de Tracte i No Discriminació de la Generalitat, dependent del Departament d'Igualtat i Feminismes que dirigeix ​​Tània Verge. El bus llueix lemes com "Les nenes no existeixen" i "Contra la mutilació infantil". L'entitat fa servir el bus en aquesta campanya "StopLeyTrans" com ja ha fet en altres anteriors els darrers anys, des que es va començar a promoure la normativa des del Ministeri d'Igualtat que dirigeix ​​Irene Montero. També va difondre missatges contra els drets LGTBI i les lleis contra la violència de gènere.

La conselleria d'Igualtat i Feminismes ha presumit a Twitter que “Ell no passaran segueix vigent i els hem aturat!” “Hem actuat per immobilitzar l'autobús transfòbic. El Govern no tolerarà que es vulnerin els drets de la ciutadania i de les persones trans”, ha assenyalat. Igualment, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha felicitat els Mossos, assenyalant “Contra les campanyes que inciten l'odi, tota la determinació".

També l'Observatori contra l'Homofòbia de Barcelona ha aplaudit de seguida l'acció dels Mossos: "Els discursos d'odi no poden circular impunement pels carrers de Barcelona. Exigim la retirada immediata d'aquest bus", ha tuitejat.

Consti en acta que no sento cap mena de simpatia per la gent de Hazte Oir,  ni per el seu missatge, però la concepció de la democràcia de mossos o la consellera del Totis és vergonyant. La pulsió totalitària de l'academicisme revestit de bones intencions. Bonisme gilipuà, vaja! que a més encara dóna publicitat a aquests cagabandurrieros. No deixa de ser curiós com bandegem la llibertat d'expressio segons ens conve i interessa. I aqui ens hem instal·lat en el: o tots moros o tots cristians.

A banda, una anècdota personal: aquesta tarda he anat al barber, tots menys un, al barri són marroquins, de la mateixa que tots els bars menys un són de xinesos. Avui érem, un noi gitano que ens ha obsequiat amb un recital de flamenc de qualitat acompanyant-se a la guitarra, el barber marroquí, servidor, i un senyor que ha arribat després que és de Moldàvia. Amb quina llengua parlàvem?, doncs en castellà. i per cert el senyor de Moldàvia parlava un castellà acadèmic. Com diria Gerard Piqué: és el que hi ha. L'havia d'haver gravat al noi gitano, però segueixo amb la meva mania de què no m'agrada gravar ni fer fotos a la gent. El barber  que l'ha gravat.