Un informe aprovat pel Consell Científic del parc natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter assegura que els projectes de parcs eòlics marins previstos al golf de Roses no tenen prou garanties mediambientals. En aquest document, el Consell denuncia el fort impacte ambiental i paisatgístic que tindria la construcció d’un parc eòlic a la zona del Cap de Creus, i demana als gestors i polítics que no autoritzin cap de les infraestructures que hi ha projectades. En segon lloc, també els preocupa l’arribada a terra de les conduccions elèctriques que transportaran l’energia, que passarien molt a prop de la zona protegida de les illes Medes i que tindrien afectacions «incompatibles amb els objectius del Parc Natural».
Finalment, el tercer punt que els preocupa és l’impacte paisatgístic des del Parc Natural, que segons indiquen pràcticament no s’ha tingut en compte. Segons alerten, els aerogeneradors «modificaran greument la percepció visual que els visitants tenen del Parc», ja que seran visibles des de pràcticament qualsevol punt i artificialitzaran el paisatge, que tal i com indiquen «és un element clau en es objectius de conservació del Parc Natural». Dit aixì de pasada amb el mal que s'ha fet al paisatge de la costa Brava, parlar ara d'artificialització del paisatge, sembla un acudit, a banda que si mireu la foto, jo hi trobo molta bellesa estética.
Quina sorpresa, que estrany, no havia passat mai. I és que en aquest país nostre tan petit i escadusser, té en la majoria dels seus ciutadans o entitats una justa correspondència en el comportament de la cosa quotidiana. Una de les activitats preferides d'aquests ciutadans o entitats es viure instal·lats en la cultura del NO!. Que s'ha de fer un abocador, o una presó, o ha de passar el TAV, que a més a més aquest mateix ciutadà exigeix es facin ja!, Ah! si que s'ha de fer, però no al meu poble que em molesta, que ho facin al del veí, i així s'ho van passant de poble a poble com en una espècie de joc de l'oca, i qualsevol obra pública per aquesta ruqueria intransigent i sovint desinformada d'aquests experts en la cultura del NO!, ens costa a tots plegats molt més temps i diners, perquè finalment s'acaba fent. Aquesta cultura del NO! té algunes vegades raons de pes, però sovint no és així o són molt peregrines. Recordo fa anys a Alacant un barri molt degradat que hi havia entrant a ma dreta. Portaven més de tres o quatre anys muntant cassolades perquè els hi posessin un centre de rehabilitació per a drogodependents. Finalment l'ajuntament els hi va fer cas i els hi va posar, ai las! després muntaven les cassolades altra volta perquè no el volien al seu barri, exigien (exigir és bàsic i fonamental en la cultura del NO!) que el posessin al barri de San Juan que era a l'altra banda de la carretera. A la Roca del Vallès es varen posar com una moto quan els hi varen fer la presó (aquí tornem a la ignorància i desconeixement) atès aquesta presó no és a la Roca, sinó al terme Municipal de la Roca, i per cert, és més a la vora gairebé de Granollers que de la Roca.
Fa quatre anys, El principal grup funerari d’Espanya, Mémora, va demanar una llicència d’obres a la Rambla d’Ibèria de Sabadell per construir un nou tanatori a la ciutat. El tanatori de la Rambla d’Ibèria s’ubicaria en una nau industrial, situada al número 139-141, que hauria de ser adaptada als nous usos després d’unes obres.
Òbviament, off course, per supuesting, i com havia de ser, els veïns de la Rambla Ibèria es varen oposar al Tanatori i la Rambla es va omplir de pancartes com la de la foto que vaig fer ahir. L'oposició veïnal gairebé sempre pixa fora de test i és sistemàtica, sigui el que sigui que es vulgui fer al barri, sempre hi ha oposició. Els opositors són segurament els mateixos que demanen solidaritat amb les dones, que volen acollir, que diuen no a la guerra, o que també són Charlie Hebdo, però el Tanatori, a un altre barri.
Si es queixessin de l'obscenitat d'empreses com el grup Mémora, que juguen amb la mort cobrant preus astronòmics per un enterrament que hauria de ser a cost zero o gairebé, ho entendria. A Barcelona l'ajuntament intenta crear una Funerària Municipal que sortiria un 40% més econòmica que aquests depredadors de la mort. Però no, simplement es queixen de vici, són la Catalunya i el veïnatge del nyec, nyec, aquells que no els hi agrada res i que estan en contra de tot, que reclamen per tot, però que no volen res a casa seva. Per cert, finalment el Tanatori de Mèmora no es va instal·lar a la Rambla Ibèria.
I de moment a Catalunya no arribem ni al vint per cent d'energies renovables mentre que a la resta d'Espanya s'acosten al cinquanta, ja tenia ráo allò d'Unamuno sobre que ens perd l'estètica.
ResponEliminaNo ens preocupem, ja donaran la culpa a Madrid.
EliminaEl año pasado Galicia pasó a ser la tercera comunidad española que más gigavatios-hora produjo de energía eólica. Cuando se comenzaron a instalar los aerogeneradores aquí ocurría como ahí, todo eran reticencias y pegas, sin embargo en el momento en el que los vecinos empezaron a recibir los beneficios ( se indemniza el perjuicio estético y se paga un porcentaje de la producción del parque) en cada municipio, no es que se terminaran los problemas de su instalación, es que todos lo están deseando. Se calcula que en 3 años, seremos la comunidad con más molinos de España, Don Quijote va a cambiar la Mancha por Galicia; ) Respecto al perjuicio estético, como bien dices, es relativo, igual de desagradable o más son las torres del tendido eléctrico o en la ría, que esté toda sembrada de bateas, pero es una energía limpia y todo lo que sea invertir en renovables que ayuden al autoabastecimiento energético y cuiden el medio ambiente, me parece bien.
ResponEliminaMuchos besos!
Es que esto junto con la fusión nuclear es el futuro; Además, estos molinos no veo que estropeen el paisaje, simplemente le dan otra visión; bastante estropeado lo han, al menos en la Costa Brava para andar ahora con remilgos. Lo que no tengo claro es hasta que punto tienen les eléctricas que ver en el retraso que llevamos,
EliminaYa lo hemos comentado en otras ocasiones, vivimos instalados en el "no en mi casa", o "no en mi patio trasero".
ResponEliminaPor otro lado, me gustaría conocer la composición del "comité científico", no vaya a ser que realmente no sean muy científicos, y mas bien sean un grupo de indocumentados tertulianos.
Que yo sepa, y como cualquier científico experto en física puede corroborar, la presencia de un cable de alta tensión en el fondo marino solo provocaría una leve distorsión del campo magnético en una zona muy limitada a su recorrido, inapreciable a veinte metros, algo que a la vida salvaje no le afecta en absoluto.
Noruega e Inglaterra están invirtiendo cifras monstruosas en la construcción de parques eólicos marinos. Alemania está colocando placas solares por todas partes, hasta en las casetas de los perros, y aquí, que somos el país del sol vamos a la cola en su instalación en toda Europa.
No queremos nucleares, ni parques eólicos, pero queremos electricidad ininterrumpida y barata, y fibra óptica de alta velocidad en casa, aunque no nos gusten las marañas de cables en la fachada.
No queremos tráfico en nuestro barrio, pero queremos las tiendas de la zona bien surtidas de todo lo necesario, y que los repartidores de amazon lleguen hasta casa rápido y puntuales.
Coincido con Jùlia, a los catalanes nos pierde la estética desde tiempos inmemoriales, pero es que además, necesitamos unos cuantos miles de psiquiatras que traten nuestra inmadurez infantiloide, y que nos expliquen claramente que no existen los Reyes Magos.
Compte, que les eléctriques no hi tinguin a veure amb aquest retard, no crec els interessi l'energia eólica.
EliminaYo quiero la energía más barata y que no sea nuclear...!pero no quiero molinos en donde vivo¡.
ResponEliminaConxu, si hi tens tots els avions, ja no ve d'aquí.
Elimina