Fa una dècada, Marie Kondo esdevingué la gran guru de l'ordre. Un darrere l'altre ha publicat llibres que parlen de la necessitat d'ordenar casa teva, de col·locar els jerseis, les faldilles i el que sigui just on toca i perfectament classificat. Que una idea tan prima arribés a convertir-se en un mètode de superació demostra de quina matèria està fet el món on vivim. Ara acaba de publicar un llibre nou: El mètode kurashi: com organitzar el teu espai per crear el teu estil de vida ideal. Quan algú publica un llibre nou, és bo per a la promoció no repetir el mateix que ja va dir quan va publicar els llibres anteriors. Hi ha d'haver algun detall que reactivi el fervor dels admiradors. Això és el que la japonesa ha fet. A les entrevistes que li fan ara, Kondo ressalta que s'ha deixat anar, que ja no és tan ordenada com abans.

Poden imaginar-se els titulars. Tots remarquen que s'ha deixat vèncer per la realitat i que ara es comporta de manera mandrosa i autoindulgent. Els motius que l'han portat a aquesta situació és que, als dos fills que tenia, se'n va afegir un altre el 2021. Això li va fer veure la llum: tres fills petits donen molta feina, de manera que ha decidit dedicar menys temps a tenir-lo tot organitzat i estar més amb les criatures: “Ara m'adono que, per mi, és important passar més temps amb els nens a casa, i gaudir-ho”. Fins i tot el tercer fill no se n'ha adonat.

I Kondo ha descobert la sopa d'all, el sentit de la vida, s'ha adonat de que només es pot trobar la felicitat familiar en el caos, en el desordre mig desordenat, en el mitjó desaparellat, i aixó que només té criatures, que quan tingui adolescents sabrá que és realment el desordre total, el caos, el acabose. Francament, crec que hauria de disculpar-se, de demanar perdó a tots els que ens ha fet sentir culpables durant 10 anys de ser uns perfectes desordenats casolans. És el mínim que se li hauria d'exigir. El canvi d'actitud té una part positiva, ja que ha estat propiciat per l'arribada del seu tercer fill, i en un país com el Japó en que les autoritats están preocupades per la baixa natalitat, Kondo amb tres criatures és tot un exemple, que crec és mereix un premi. Clar que la señora Kondo i familia viuen, moren o habiten a Los Ángeles no de Charlie sinó de California.