La repugnància que desperta un violador a la víctima és d'aquest tipus de sentiments que amb prou feines poden ser expressats amb paraules. Més enllà de la por, la ira, la confusió, el bloqueig o la degradació que hagi arribat a sentir la persona atacada, hi ha una altra sensació que roman al cos físic, i és aquesta indescriptible onada de fàstic i repulsa. Tot allò que tingui a veure amb el perpetrador fastigueja, inclosos els seus diners, els d'aquesta indemnització que pot rebre si prospera la denúncia corresponent als jutjats. Imagineu-vos: tot el que arribés a adquirir amb aquesta quantia li recordaria, una vegada i una altra, el moment terrible que va propiciar el seu guany.

Però aquesta no és l'única raó que porta una dona sexualment assaltada a renunciar a la reparació econòmica. Al capdavall, els diners els podrien donar a un ens que lluiti contra la nostra cultura de la violació. No, el que hi ha en joc és la seva credibilitat. I en aquesta societat, com més famós i adinerat sigui el violador més es veurà empesa la seva víctima a rebutjar públicament la indemnització si no vol anar de cap a la casella de buscones tramposes que van darrere del botí d'un incaut.

La noia que ha acusat Dani Alves d'haver-la violat al bany de la discoteca Sutton de Barcelona ha renunciat explícitament a exercir aquest dret. El seu objectiu –segons va explicar– és que es faci justícia i l'exjugador del Barça pagui amb la presó. I la interlocutòria de presó que va emetre la magistrada que investiga el cas li dóna total credibilitat a ella... Així de contundents semblen les proves, segons informava Mayka Navarro. 

I ja és trist que la dona violada decideixi renunciar a la indemnització precisament per no ser acusada d'aprofitar-se de la situació. Costa encara regularitzar alguns conceptes sobre aquest tema, i més si el violador a part d'infame és famós i es creu per sobre del bé i del mal. Afegir només que la mateixa nit, Alves va estar en un conegut restaurant/musical, i a la meva néta que és relacions públiques del mateix, ja li va demanar que li busqués per a ell i dos amics que anaven amb ell, tres noies, o sigui que el senyor Alves i els seus amics, aquella nit anaven de cacera.

No ens hauria de sorprendre el que va passar, sobretot si llegiu aquest article de la vanguardia que explica la manera de funcionar d'aquests antres.

El cas Dani Alves: noies d'imatge, barra lliure i ampolles de 500 euros a les sales VIP

Arran del cas Dani Alves, durant aquestes setmanes s'ha parlat infinitat de vegades sobre els reservats de les discoteques i sales VIP d'aquest tipus de locals, però no tots coneixem com funciona des de dins. El programa Islàndia de Rac 1 ha consultat dos joves que han treballat com a cambrers en reservats de discoteques i coneixen tot el que passa quan els llums s'encenen i la gent comença a entrar-hi.

Pablo Jofra, treballador de l'oci nocturn en un local d'Eivissa i exempleat de la discoteca Sutton, al costat de la Marta Segarra, que abans de la pandèmia servia a discoteques de Barcelona, han explicat com a aquest tipus de llocs hi acudeix gent amb un alt poder adquisitiu, a més de noies que seleccionen i conviden a accedir als reservats.

“Contacten amb algun cambrer i demanen tantes noies, jo o qualsevol altra persona les tria i la majoria respon que sí, perquè és gratis. Així que polsera i cap a dins”, afirma la noia. Tot això respon a la màxima de les empreses: guanyar més diners. El públic majoritari que acudeix a aquestes sales són homes, i per això la presència de noies joves serveix com a reclam, a més d'incitar-los a gastar més.

Els treballadors que passen la nit en aquests espais de la discoteca han de saber actuar i suggerir dissimuladament les noies que si s'acosten a una taula determinada, rebran copes de franc. “Si veus alguna noia que és simpàtica, li dius si vol anar a prendre alguna cosa amb algun dels nois”, explicava l'extreballador de Sutton.

Les dones que són convidades als reservats són anomenades 'noies d'imatge'. Joves que cobren entre 40 i 80 euros i la seva única feina és anar a la discoteca i passar-ho bé. “A la discoteca li surt a compte, el que vol és un bon producte per al client”, reconeix Jofra.

Estar en una discoteca amb barra lliure i cobrant no és tan meravellós com sembla, moltes de les noies acaben la nit sota els efectes de l'alcohol, en cas que aguantin fins al final de la nit. “Des de la barra he hagut de trucar a seguretat perquè s'emportés alguna noia que se n'anava amb un senyor gran i que no sabia ni d'on havia aparegut”, declarava el treballador.

Respecte a un dels casos que ha tingut més impacte aquestes últimes setmanes, la suposada violació de Dani Alves a una noia de 23 anys al bany del reservat d'una discoteca, també s'han pronunciat.

"No és la primera vegada que passa" - Segarra defensava fermament que està segura que no es tracta d'un fet aïllat i que tant ell com molts altres han fet aquest tipus d'actes a aquests llocs. “Ha sortit el tema Alves perquè és qui és i perquè la discoteca va activar el protocol, però no és la primera vegada que passa”.

A més, a aquests espais solen acudir clients famosos com futbolistes o cantants, sobre els quals tots dos han coincidit que molts menyspreen els empleats i els tracten de forma despectiva.

Els preus d'aquests reservats solen estar disponibles des dels 200 euros fins als preus que arriben a les quatre xifres o fins i tot més. No només es tracta d'aquesta despesa, per la qual s'inclou una ampolla d'alcohol, sinó que les despeses que es poden fer aquí es disparen.

La mateixa discoteca Sutton de Barcelona posa ampolles a disposició dels seus clients VIP des dels 300 euros fins a xous en directe que poden assolir els 24.000 euros. Per descomptat, aquests preus transformen els reservats d'algunes discoteques a llocs gairebé inaccessibles per a la majoria del públic que acudeix a una discoteca.

El que sorprèn d'aquest article és que hi hagi alguns que encara se sorprenguin, deu ser que no han estat mai en aquest tipus d'antres. El que passa és que això abans es considerava normal, per això hi ha aquests llocs, i ara amb el neo-puritanisme la gent s'escandalitza per això i per tot en general. No sé perquè volen canviar el nom a les mòmies, amb la quantitat que n'hi ha.