RECORDS D'UN 28 DE MAIG

El dia 28 de maig del 2023 serà recordat durant molts anys, i no només per l'aclaparadora victòria del Pp sobre el Sanchisme. També es recordarà que ha caigut Lamban a Saragossa, Fernandez Vara a Extremadura, Ximo Puig a València i algun altre baró del PSOE que haurà de fer les maletes, o el Revilla, el senyor de les anxoves.

Però el dia 28 de maig, es recordarà per ser el dia en què es van retirar Busquets i Jordi Alba, i es van retirar en un partit rodó, que significava l'adeu al Nou Camp, una retirada entelada per la lesió de Balde i amb doblet d'Ansu Fati. Per una vegada i sense que serveixi de precedent, el FC Barcelona ha sabut acomiadar dos dels seus jugadors emblemàtics d'una manera més que digna. Cruel, molt cruel el descens de l'Espanyol, sobretot per a Darder, potser l'únic professional honest i capaç que hi ha a l'equip, i pel seu entrenador, que avanço ascendirà la temporada que ve a l'equip un altre cop a la primera divisió. 

Albiol a Badalona i Farrés a Sabadell, han aconseguit majories absolutes, encara que Albiol no ha guanyat amb les sigles del PP sinó amb la seva pròpia marca, com passava amb Toni Farrés a Sabadell. I és que d¡'això van les Municipals, de persones o de personatges més que de sigles polítiques.

A partir d'aquí aquests propers mesos viurem una campanya ensordidora de tota la força política de la dreta per acabar amb el sanchisme a les eleccions del desembre. Tot i que són comicis diferents i Sánchez ha demostrat mil vegades la seva capacitat de supervivència, el cop d'ahir és molt fort i la marea blava, amb Vox a primera línia, ve amb grans resultats a Madrid i Andalusia. De moment ja han engolit Ciutadans, que ahir va estendre la seva definitiva carta de defunció.

No només ha caigut Ciutadans, l'independentisme ha fet figa, sobretot ERC que perd 264 ajuntaments, Junts 145 i la CUP 22. Sembla palès que l'efecte 1-0 finalment ha passat factura a valents i covards del procés. En aquest mal balanç de l'esquerra, és especialment significativa la caiguda de vots d'Unidas Podemos, però també de les confluències que aspiren a formar part del projecte de Yolanda Díaz. Una altra patacada important. Especialment a Barcelona, on cau Ada Colau, i un candidat d'última hora, Xavier Trias, va ser més creïble com a alternativa als comuns que el socialista Jaume Collboni, que feia vuit anys que governava amb ells. La seva victòria no es pot donar per segura perquè hi pot haver tripartit. 

La clau per fer alcalde a Collboni la tindrà Esquerra, que haurà de reflexionar sobre els mals resultats i també si li convé que Junts arribi a l'alcaldia de Barcelona. Venen dies intensos fins a aclarir qui serà l'alcalde o alcaldessa de Barcelona.


Publica un comentari a l'entrada

4 Comentaris

  1. A título personal, lo que no es de recibo es dejar de lado los candidatos de cada cuidad, pueblo o autonomía para personarse en primera persona, que es lo que ha hecho Sánchez. El ejemplo está en Zaragoza, la tercera ciudad en crecimiento en España, ¿por qué ha perdido Lambán?, porque le ha hecho sombras el "encantado de conocerme"; y después todo lo demás. Pactar con asesinos sólo beneficia a una comunidad, pero perjudica al resto de España; y tres cuartas partes con Podemos. Sánchez se lo ha tomado como plebiscito español : y daremos pisos y haremos casas y regalaremos bonos a los mayores de 16 años y entradas gratis a los viejos en los cines ... y no, se trataba de que cada pueblo, cada comunidad, cada ciudad, hablara quien la ha llevado de la mano.
    Barcelona es harina de otro costal. Se odian todos a muerte y no creo que Collboni pacte con Trias.
    Salut
    Miquel

    ResponElimina
  2. Un certero análisis que debería leer Sánchez, aunque me temo que ya es tarde para evitar el desastre de diciembre. Y el Español ya lo ves, más cruel ya no pudo ser el desenlace.

    Salut i descans.

    ResponElimina
  3. Vara, el barón que más defendió a Sánchez, también ha salido perjudicado.
    Por cierto, el Español tiene lo que ha cosechado. Un equipo mediocre, con un dueño chino que no sabe nada y con traductores. Mal va la cosa. La liga es la regularidad, y no han sido regulares, así que para abajo y a sudar.

    ResponElimina
  4. Revilla també ha caigut, adéu a les anxoves de debò. També ha caigut Lambán a Saragossa. Les generals de desembre es presenten apassionants.
    Quant a L'Espanyol, jo crec que l'any que ve tornarà a pujar, clar que el xinés aquest és un mal company de viatge.

    Salut.

    ResponElimina