Si un futbolista professional es toca les parts es pot menjar, per què no, sis partits a Espanya i una multa. Depèn del gest, la ganyota i la interpretació. I si aquest episodi succeís a Aràbia Saudita, país amb què la Federació de Futbol va signar la celebració de la nostra Supercopa, poden sol·licitar directament l'arrest. Sí, agafar-se els genitals en una final saudita és cometre un delicte que pot suposar la deportació, com es va recordar Cristiano Ronaldo . I és que això de Rubiales està tenint un impacte planetari. I al planeta Terra ningú ha entès que la comunitat del futbol hagi reaccionat a Espanya molt més tard que la seva societat civil. Sorprenent amb moments d'absència de comunió i molts encara de perfil. Una setmana després.
Doncs bé, la història va passar a Sydney i ni els vull explicar el que hi hagués passat si la màxima autoritat del futbol incomplís davant les Matildes , entre altres regulacions internes diverses, el Codi Nacional de Conducta i Ètica del 2021 que, a l'article 2.5, diu: “Un membre no ha de participar en cap conducta que equivalgui a intimidació (incloent-hi assetjament cibernètic), assetjament (inclòs l'assetjament sexual) o qualsevol acció no desitjada, conducta física, verbal o sexual que faci que una persona se senti ofesa , humiliada i/o intimidada”. Waltzing Matilda és una cançó popular del folklore australià i una mena de segon himne nacional que dóna nom a la selecció femenina de futbol.
Si aquest és el codi a Austràlia –i codi era la paraula, l'eix i el camí en l'estratègia d'assumptes públics per tombar des del minut u Luis Rubiales –, imaginin-se que, això no obstant, el president del nostre futbol resulta que pot fer petons a les noies, agafar-se la 'carn d'olla' davant la Reina a la llotja davant de tot el globus, anomenar “gilipollas” i "tontos del culo "als espectadors que no entenen la seva passió, demanar “una declaració conjunta” a la víctima a l'avió de tornada, demanar-li després perdó sense perdó en un vídeo per acabar humiliant-la de nou fent de llop de Wall Street i de Trump davant del “malvat feminisme” en una roda de premsa de “vergonya nacional” en què adverteix (sense música): “No me'n vaig, em quedo, em quedaré, continuaré sent...”.
Imagineu-vos tot aquest sainet espanyol, que és 101% real, mentre Rubiales incompleix des de Sydney l'article 66 del seu propi codi disciplinari que contempla literalment la “inhabilitació per ocupar càrrecs a l'organització federativa, o suspensió o privació de llicència, per temps de dos a cinc anys”, així com una “amonestació pública”, quan es produeixen “actes notoris i públics que afectin la dignitat i el decòrum esportiu”. Estàvem en aquestes, entre protocols, dibuixant com tantes vegades un país on les normes i les obligacions ètiques no són iguals per a tots, quan va la FIFA i ens pinta la cara (vermella) aplicant-ne el codi i fulminant-lo. I, és clar, la conclusió només en pot ser una: el futbol no pot ser un reservori de sordidesa i misèria. La vostra comunitat ha d'extirpar d'arrel el que us queda en el seu si de cultura manipuladora, hostil i controladora. ¿On són la majoria dels 500 futbolistes de primera divisió recolzant les companyes? On és la resposta contundent i inequívoca dels clubs? Per què no es va aturar el futbol?
Vivim un moment únic que recordarem per sempre no només per guanyar el Mundial de futbol femení, sinó perquè podem guanyar dos mundials amb aquesta causa: el del futbol i el social. Això de Rubiales és l'altre mundial. Espanya està a examen i la víctima, Jenni Hermoso, ha estat clara: el petó no va ser consentit, es va fer en contra de la seva voluntat i sense respectar-la. El món ens observa. També a l'eficaç gestor, Víctor Francos, president del CSD. Són bons dies per tornar a veure el documental de Nevenka Fernández , quan tot un representant del ministeri públic, volent criminalitzar la víctima desmuntant la seva versió, enfonsar-la encara més, li diu: “Vostè no és l'empleada d'Hipercor a qui toquen el darrere i ha d'aguantar perquè és el pa dels seus fills. per què no diu “s'ha acabat, me'n vaig”?”. Matildas , la lletra de la cançó que identifica les futbolistes australianes, descriu un personatge mitològic, el swagman , una persona que camina pel país amb el lloc per aconseguir una feina. Quan mai més caminin soles, llavors, sí, direm “s'ha acabat”, perquè guanyarem l'altre Mundial. En aquest article Iván rodó, exdirector del Gabinet de la Presidència del Govern espanyol, oblida alguna cosa, o s'instal·la a la hipocresia interessada de la majoria dels homes. 

Siguem sincers, els que ja tenim una edat, el comportament de Rubiales en tot aquest sainet, no el trobem tan punible, potser per què és al que estem acostumats, allò que ens han ensenyat o hem vist en la nostra infància i adolescència. Però és que aquest no és el problema de Rubiales, el que li ha causat aquest trastorn no és el que va fer, és la seva reacció posterior als lamentables fets, en insultar als que el van reprendre tractant-los de gilipolles i tontos del cul, la seva delirant declaració a l'assemblea de la FEF de divendres, i ahir, per acabar-ho d'adobar, la mare es posa en vaga de fam en una Església de Motril, tot un esperpents digne de Berlanga. És el sostenella y no enmendalla de tota la vida, la refinitiva. !No voy a dimitir, no voy a dimitir, no voy a dimitir, no voy a dimitir, no voy a dimitir¡... No et preocupis Rubiales, ja et dimitiran. Escac i mat. Game over.