Santa Coloma de Cervelló ha acollit amb estupefacció, que una de les seves "troballes arqueològiques més importants", el monòlit petròglif del neolític localitzat a la cimera del Montpedrós no té milers d'anys, sinó 30. L'autor d'aquesta obra ho ha fet públic després d'assabentar-se que s'havien de gastar milers d'euros en la restauració.
L'obra s'havia convertit en un símbol per a Santa Coloma de Cervelló, que fins i tot va refer el seu logotip d'acord amb aquesta pedra. Eren molts els veïns els que pensaven tenir una troballa arqueològica de 9.000 anys, però resulta que el gravat només és de 30 anys d'antiguitat.
Aquesta obra va ser vandalitzada l'any 2020, i es va plantejar tant de l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló com des d'altres ens restaurar l'obra i fins i tot traslladar-la a un museu. És per això que Francesc Punsola, el seu escultor, ha sortit i explicat que es tracta d'una obra seva dels anys 90. "Ni un sol euro de la nostra butxaca es gasti per fer aquesta ximpleria", diu l'autor en declaracions a TV3 . L'obra es va registrar als mapes de patrimoni de la Diputació de Barcelona, però no es va arribar a catalogar ni datar. Tot i això, aquestes últimes declaracions, han portat a la DIBA a fer correccions el dissabte 26 d'agost. Ara l'obra ja surt amb l'autoria de Francesc Punsola, està datada a la dècada de 1990 i és considerat un element arquitectònic.
Ai els experts, que ara parlen de falsificació, Punsola ho nega, jo soc autèntic i el que vaig esculpir també, no he dit mai que fos un petròglif, ni he parlat de la seva antiguitat. 
Cal aclarir que arran de l'acte vandàlic del 2020 la Generalitat ja va dubtar de l'antiguitat de l'obra. Res comparable amb l'engany de l'Home de Piltdown, encara que eren altres temps.