El futbol, tantes vegades tancat a la seva monetària prudència, no havia mostrat una especial determinació davant els actes comesos per Luis Rubiales, durant la celebració del passat Mundial femení. Ha hagut de ser un futbolista especialment compromès en les causes socials com Borja Iglesias el primer a dir prou. Aquest divendres, després de la humiliant roda de premsa pronunciada pel president de la Federació, el davanter del Betis va anunciar la seva renúncia a la selecció.
"Vestir la samarreta de la selecció espanyola és el més gran que ha passat a la meva carrera. No sé si en algun moment tornaré a ser una opció, però he pres la decisió de no tornar a la selecció fins que les coses canviïn i aquest tipus d'actes no quedin impunes", va anunciar Borja Iglesias a les seves xarxes socials.
Fins ara, amb prou feines s'havien pronunciat un parell de futbolistes de Primera divisió davant el petó de Rubiales a la jugadora Jenni Hermoso. Tots ells del Real Betis. Com Isco Alarcón -"si no va ser consentit, jo crec que és un abús de poder"-, va declarar l'exjugador del Reial Madrid; o Aitor Ruibal, que, amb Borja Iglesias, va ser vilipendiat amb insults homòfobs en haver posat amb una bossa al costat del davanter. Ruibal, també a través de les seves xarxes socials, va tenir a bé posicionar-se: “Potser per prudència, no havia dit res abans, però crec que tinc el dret a recolzar Jenni en aquest assumpte. Agraeixo la teva valentia en prendre les mesures necessàries per evitar que això es repeteixi en el futur i contribuir a una societat més justa d'ara endavant”. La FIFA, en qualsevol cas, obliga els futbolistes a acudir a les seleccions nacionals. També és una exigència marcada per la Llei de l'Esport, l'article 47 de la qual és clar: “És obligació dels esportistes federats assistir a les convocatòries de les seleccions esportives nacionals per a la participació en competicions de caràcter internacional, o per a la seva preparació.”

A la vista de la fatxenderia de Rubiales, espero que a la primera convocatòria de la selecció espanyola de futbol masculí i femení no hi acudeixi ni el tato ni la tata. Veurem, potser Borja Iglesias només és una flor en el desert de l'esport espanyol.
Sembla obvi que Rubiales serà inhabilitat, ell ho sap per això ha preferit morir matant. Ja ha aconseguit el grau màxim de misèria moral i ètica per a ser eurodiputat de VOX. Al temps. 
Ya has dimitit Rubiales, encara que tu encara no te n'has assabentat, i tot per 'un piquito' sense sentit - no consentit -. Mai la paraula miserable ha tingut tant de sentit en una sola persona com avui l'he sentit escoltant a Rubiales.