El telèfon que veieu a la foto, me'l varen dur els reis de l'Orient, des d'Andorra fa 28 anys. Complia dues funcions bàsiques i molt importants, (si hi havia cobertura): Trucar i rebre trucades. No feia res més i és el que havia de fer. De fet encara el conservo i, no se jo si el podria utilitzar actualment, llàstima que no trobo el carregador.
Una vegada se'm va fer malbé la bateria i els de Telefònica no en tenien de recanvi. Després d'intentar-ho diverses vegades, finalment la noia de telefònica em va dir 'vaya a El Corte Inglés' (aquestes recomanacions se solen fer en castellà), i efestiviwonder, al Corte Inglés tenien bateries de recanvi per al meu mòbil.
Cada vegada més, tinc la sensació que al pas que anem els mòbils faran tantes coses que no hi haurà ja la funció de trucar i rebre trucades, que semblaria la més important. De fet, poc es truca avui en dia, tot va a base de WhatsApp. I al fix les úniques trucades que reps són per vendre't alguna cosa a l'hora de la migdiada.
Deien avui a la tertúlia de Rac1 que les emoticones eren cosa de boomers, que els més joves feien servir els "stickers", que no deixa de ser una emoticona més personalitzada y més gran. Deien també que en general no els agradava parlar per telèfon, d'acord, a mi no m'ha agradat mai, però pitjor són els missatges de veu al Whatsapp, que és que missatges són pòdcasts, que t'obliguien a accelerar a 1,5 la velocitat de la reproducció.
La famosa pregunta que es feia Vargas Llosa sobre “¿cuándo se jodió el Perú?”, es podria aplicar al mòbil. ¿cuando se jodió el móvil?. Doncs, a la que es va començar a fer de tot amb ell, menys parlar per ell, i perquè, us preguntareu, doncs, perquè parlar pel mòbil amb una altra persona, obliga a interactuar, a discrepar, a raonar i a argumentar, i això són conceptes obsolets, substituïts per pontificar, desqualificar i menystenir, tot menys dialogar, xerrar pausadament, discrepar educadament.📞
Johann Cruifjj passarà a la història com un home savi, no pels seus coneixements de futbol, no com a jugador, o per la seva capacitat oratòria, i menys encara com a entrenador, Johann Cruifjj passarà a la història com a l'home que mai va tenir en vida un telèfon mòbil, i va morir al 2016, vol dir que temps va tenir.
La función del móvil no es recibir y mandar llamadas, es la de coger datos. Por eso y para eso está programado. Todas las funciones de un móvil están espiadas, desde tu cuenta corriente, hasta tus enfermedades, desde lo que compras hasta lo que debes, desde lo que miras hasta donde resides, con quién estás o que es lo que deseas, pues ya sabe de tu algoritmo.
ResponEliminaHoy en día, el móvil, el es sustituto natural del DNI, es tan importante que con el móvil puedes pagar en el acto, y con el DNI no. Por ello ya siempre mantienes el mismo número por más que cambies de compañía.
Por otro lado, el sistema sabe donde estás, con quién andas, donde te paras, y que es lo que miras.
Todo control
Ço és ara, però quan va sortir era una eina molt útil, sobretot jo que viatjava molt, però era això, trucar i rebre trucades, després es va anar pervertint fins a arribar al que és ara, una estri de xuclar informació. La pregunta és, es pot viure sense el mòbil?, i qui diu mòbil diu PC, o internet en general. És possible la Vita Beata de Gil de Biedma?.
ResponEliminaTwitter és usat pel 9% de la població, i de manera activa per un 5%, vol dir doncs que potser se li dona massa importància, o molta més importància de la que realment té. De fet, els únics que li donen importància són els partits polítics, no crec siguin conscients de la poca importància que en realitat té sobre els seus votants. És pura endogàmia.
ResponEliminaMi primer móvil lo tuve en 1.996 un Motorola 7500 de Moviline irrompible. Ahora llevamos un ordenador al lado como parte inseparable del cuerpo, en mi caso dos. Cuando llegue el dia que me jubile, si llego, me he hecho la firme promesa de no llevar móvil encima nunca más y lo digo totalmente en serio. No renunciare al ordenador, pero el movil no me acompañará siempre como ahora.
ResponEliminaAhora solo hace falta llegar, que me faltan muchos años.
Un saludo
De hecho yo apenas lo uso, más que nada por la familia Instagram y WhatsApp. Piensa que lo recargo una vez cada siete u ocho días, Con eso ya se ve que poco lo uso. Aunque básicamente lo tengo para cuando salgo con la bicicleta, porque Instagram o WhatsApp ya los tengo en el ordenador. Saludos.
ResponEliminaOkanuh, me ha puesto la mano frente a la boca y dice: —Calla o te mato.— Le voy a hacer caso.
ResponEliminaCalla, calla, no tinc ganes d'anar a cap velatori, encara que hi hagués anís.
ResponEliminaAnís "Del Mono" per descomptat 😉
EliminaAvui, ja tinc permís:
ResponEliminaEl rellotge de butxaca es va inventar al voltant del 1380, però en realitat no se'n va popularitzar l'ús fins als finals del segle XVII. Aleshores la idea era, perquè nassos necessito portar penjant un atuell destinat a saber l'hora si ja me la marca el Sol?
Semblant va passar a finals del segle XIX i principis del XX quan el "cacharro" va passar a portar-se al canell. Els detractors afirmaven que els recordava “les esposes” de la policia.
Totes les tecnologies passen per un període d'incomprensió i un cert rebuig: la bombeta incandescent, la ràdio, el telègraf... però finalment les aigües s'aclareixen i el fang queda al fons. Això ha passat fins i tot amb el vibrador, suposadament inventat per calmar la histèria.
Crec que cal no confondre les coses. Per cert; oficialment en sociologia ja no es parla de telèfon (mòbil) sinó de dispositiu. La prospectiva diu que això no ha fet més que començar.
D'acord, i el rellotge actual tampoc és com el d'antes. El que tinc ara, a banda de l'hora, compta les passes, mira l'oxigen a la sang, la pressió, i més coses. Però el mòbil per a mi és trucar i rebre trucades, aquesta és la seva gran utilitat i resulta que és la que menys es fa servir. Quant al nom, cert, el Mobile World Congress també es canviarà el nom, vaig llegir.
ResponEliminaPerò el mòbil per a mi és trucar i rebre trucades, aquesta és la seva gran utilitat i resulta que és la que menys es fa servir.
EliminaHo veus? És així, perquè aquest estri que duem a la butxaca no és un telèfon. És un dispositiu informàtic que a més a més, pot rebre i fer trucades. I si això que dius fos el que realment vols, sempre pots adquirir un telèfon (ara si) mòbil i que només faci aquesta funció. N'hi ha de molt bons, potentíssims i petites.
Per cert, ara he vist que el teu blog, als comentaris, no accepten els codis HTML bàsics que són permesos arreu o altres blogs. Parlo de < b > < i > i enllacos < a href > (Els he posat separats perquè l'interpreti com text i no codi)
ResponEliminasembla que només es la cursiva
ResponEliminaefectivament; alguna mandanga has tocat que el < i > no furrula
Eliminaet vares mirar la plantilla que et vaig dir ahir?, o aquesta altra: http://www.debibabeu.blogspot.com
EliminaAquesta plantilla FreshWP li vaig comprar premium i no la he pogut fer servir mai. No es compon com pretenc. Queda tot desordenat. He perdut moltes hores cercant on era el problema, he demanat consulta (que no han contestat) i la tinc aquí guardada al bagul de les causes perdudes.
Eliminaperò es veu bé, ho dic per allò que em deis del 1200. L'únic problema que té és que és delicada, però tal com l'he dissenyat ara necessita 0 manteniment d'etiquetes.
EliminaEs adaptativa. A 1900 px (el meu monitor) es veu perfectament bé. I si l'empetiteixo fins a 1024 es veu bé. Després les fotos de la columna central ja comencen a quedar lateralment comprimides. Total: està molt bé.
Eliminagràcies.
EliminaPer cert, com que m'has encès el radar, he aconseguit d'un amic el xml (també premium) i té 11 línies de codi més, que el que em va enviar NewBloggerTemes pagant.(Ja te collons l'asunte) L'he posat en un bloc d'assaig i aquest si que funciona. Ara l'implementaré al meu bloc principal i a més a més com sempre "en viu i en directe" jejejeje... a veure si explota.
Eliminavoy`p'allà
EliminaTranqui colega! Ho aniré fent, a estonetes
EliminaJa l'he canviat, l'he simplificat al màxim de manera que no necessita les etiquetes més que pel propi article, i de passada dona accés als últims escrits en castellà, que solen coincidir (encara que no sempre) amb els de català..
EliminaNi idea, ni com solucionar-ho. És greu?
ResponEliminaNo. No és greu.De fet ho fan servir quatre frikis com jo. I ara mateix tampoc sabria com solucionar-ho. Avui estic una mica esvalotat perquè tinc la filla al quiròfan.
ResponEliminaOSTIA! és greu?,
ResponEliminaDelicat. Té una hèrnia discal lumbar, però molt afectant. Ja no podia caminar. Esperem que tot vagi bé.
ResponEliminaSí, és una operació delicada. L'únic cas proper que conec (un cosí de la dona) se'n va sortir bé de l'operació. Ànims.
ResponEliminaGràcies Francesc
Elimina