Les manifestacions de pagesos a França, Alemanya, Polònia, i Romania tenen la seva versió catalana aquest mes de febrer. Aquest dimarts, els agricultors, es tornen a mobilitzar, amb l’objectiu que la ciutadania prengui consciència del problema que està patint el sector primari, "un problema que no només és europeu, sinó també governamental". Els pagesos volen fer visible les problemàtiques dels preus justos, de les importacions de tercers països, l’incompliment de la llei de la cadena alimentària, i l’excessiva burocràcia. Tot, sense oblidar la situació de sequera que viu el país.
Fins aquí, si el personal fos honest, és tot el que es pot dir de l'assumpte, perquè el desconeixement del món agrari és molt gran i l'únic que s'acaba dient és una sèrie de tòpics inconsistents. Penseu que més d'un dels que ara mateix està opinant només ha vist els tractors per la tele, i, per una altra banda, si alguns diguessin la veritat dels problemes del món agrari, la veritat real, no la dels pagesos, resultaria molt impopular i no agradaria ni a uns ni als altres. La culpa no només és de Brussel·les, ni de l'administració espanyola. Hi ha més culpables, i de fet, el que ens haurfiem de qüestionar és si actualment, i sobretot en un futur, podem permetre'ns el luxe de tenir pagesos. Amb el benentès que hagin de seguir les normatives de la legislació europea. Em vaig fer la pregunta fa temps: avi que era un pagès?, pero abans era més agosarat i opinava com un tertulià d'ofici, No tinc clar que tot el que deia fos el correcte ni encertat. La blogoteca és molt traïdora, però reflexa el que hom opinava en un moment determinat, clar que ara canviar d'opinió està ben vist, perquè de fet seguim opinant sobre qualsevol aspecte de la nostra quotidianitat, però és que el mon de pagès, és molt delicat i complex, i crec que es mereix un respecte. Aclarir només que la Generalitat no té actualment una conselleria d'agricultura, ramaderia i pesca, Ha estat rebatejada amb el pompós i florit nom de departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.
Son los únicos que no pueden poner precio a lo que producen.
ResponEliminaLo puede poner el patrón.
Lo puede poner el obrero, tiene salario mínimo.
Lo puede poner la industria, con respecto al obrero.
Lo puede poner el autónomo cobrando hora trabajada.
Lo puede poner el sindicato.
Lo puede poner el estado.
Pero el agricultor siempre está a la espera del precio del mercado, que lo marcan los intermediarios, que también los pueden poner.
Salut
No és ben bé així, hi ha cooperatives que venen els seus productes directament per internet. De fet, les protestes pel que he llegit venen per al tema de les fumigacions i l'excés de burocràcia. Però també és el que dius, els intermediaris. Els intermediaris i les grans superfícies alimentàries. Massa cordes per un sol violí. Cal tornar a l'economia circular, tots aquests camions que van cap a Europa potser s'haurien de quedar aquí, o travessar l'estret, prou camí tenen a fer.
ResponEliminaSalut.
Habrá que preguntar al libre mercado .
ResponEliminaHoy la tractorada ha traído loca a la ciudad. Si visibilizar es interferir a otros sectores (por ejemplo, el mercado central, Mercaolid, apenas ha podido vender hoy por el boicto de los tractores) y los desplazamientos nos han demorado durante horas, haciéndolo de manera un tanto anárquica y abanderada, eso sí, pues que venga quien sea y lo vea. Supongo que hay agricultores y agricultores y también intenciones políticas que quieren llevarse el gato al agua. Y espera, que próximamente van a confluir con los transportistas de la otra vez que la liaron.
Las manifestaciones no van contra el Gobierno sino contra los trabajadores de otros sectores. Los transportistas se estan quejando.
EliminaEs pot dir que és un sector menyspreat. La mateixa paraula "pages" ha estat usada amb connotacions pejoratives, contrastant-los amb l'"elegant urbanita". Víctimes paral·leles de la globalització i ara també de la crisi climàtica. Ells i les polítiques que els són aplicades, a parer meu, són l'inici del canvi imprescindible
ResponEliminaEl problema és, canvi cap a on?... Mala peça al teler. Em temo que ningú té la capacitat de poder solucionar el problema, ja no queda cap Govern liberal, ans al contrari, cada vegada estan mes escorats a la dreta.
ResponEliminaCap a la desglobalització.
ResponEliminaSi, ja ho sé, i ho saben molts des de fa temps, pero qui serà el desglobalitzador que desglobalitzi la globalització?.
ResponElimina