ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

CANTEU, CANTEU, MALEÏTS

Ja fa molt que s'afirma que la Bíblia és el llibre megavendes més gran de tots els temps, amb permís de J.K. Rowling o Dan Brown, encara que es diria que amb escassos lectors, llevat que siguin els fanàtics cristians renascuts, cadascun dels quals interpreta les Sagrades Escriptures a la seva manera, per molt demencial que sigui, com passa amb l'islam o els jueus que encara esperen inútilment l'arribada del messies, igual que aquells personatges de Beckett que ens conviden a reflexionar sobre l'absurditat de l'existència, això sí, entre rialles, que és del que va tant l'anomenat teatre de l'absurd com les novel·les de Kafka tan citades com poc llegides. Però ara el que escassegen són, precisament, les riallades davant l'esgarrifós fi que ens espera a la cantonada. 

Mentre discutim sobre el sexe dels àngels, el petó -o bec- de Rubiales, la generació Z i el delulu, la sequera, l'amnistia, el procés, el Canal de Panamà o el Mar     Roig, s'estan cometent a Ucraïna o Gaza -i mil fronts més- atrocitats dignes de l'apocalipsi que ja va ser el segle XX, amb les seves dues guerres mundials més la nostra guerra civil, exterminis a gogó i atemptats contra el nostre planeta que riu tu de les enigmàtiques advertències de Nostradamus o Juan de Patmos. El futur que ens espera no és gens esperançador. Per descomptat que seria convenient evitar una altra conflagració mundial, si no fos perquè els principals mandataris planetaris que tenen a les mans la possibilitat de fer-ho, de parar la bogeria, pensen morir disparant. Al cap ia la fi, la destrucció és l'avantsala de la reconstrucció, que comporta creixement i prosperitat, encara que només per als supervivents, en cas que n'hi hagués algun. En aquest sentit, el relatiu èxit de les mesures preses contra la covid, només han contribuït a deixar-nos on érem, és a dir, ofegant-nos en un miasma de mentides i desinformació, extenuats, morts de por. Es miri com es miri, el futur que ens espera no és gens esperançador.

En un article de fa uns anys de John Gray, professor emèrit de Pensament Europeu a la London School of Economics, que precisament resava ombre l'apocalipsi, explicava que el rus és l'únic idioma en què hi ha dues paraules referides al canibalisme, que són trupoyedstvo, que significa alimentar-se de cadàvers, i lyudoyedstvo, que consisteix a matar algú per menjar-se'l. El professor Gray explica a continuació que durant la fam orquestrada per Lenin entre 1920 i 1921, en què van morir almenys cinc milions de persones, a les zones més afectades, “van començar a aparèixer mercats públics de carn humana en què les parts del cos dels acabats d'assassinar tenien preus més alts per estar fresques”.

Però deixem l'última paraula a Samuel Beckett, i en francès, idioma al què es va traslladar l'irlandès poc respectuós amb els nacionalismes: "Quan estàs de merda fins al coll, tot el que has de fer és cantar". L'apocalipsi ja és aquí. Canteu, Canteu, maleïts. Amb informació de lavanguardia.com.

Publica un comentari a l'entrada

8 Comentaris

  1. Bueno, yo también tengo dos palabras para referirse a lo mismo: Burger King y McDonald...no pienso que difieran mucho del sabor de un cadáver.

    ResponElimina
  2. Diria que no n'he menjat mai, però a la mainada els encanta.

    ResponElimina
  3. "Al fin y al cabo, la destrucción es la antesala de la reconstrucción, que conlleva crecimiento y prosperidad, aunque sólo para los supervivientes, en caso de que hubiera alguno." Bueno, es la tónica que ha imperado siempre, pero ¡vaya consuelo! En efecto, cuando observo las imágenes de la destrucción criminal de Gaza pienso en las empresas -de capital multinacional tanto árabe como europeo como norteamericano como israelí- que estarán frotándose las manos pensando en la edificación de nuevas urbes ¿ya definitivamente bajo mandato del Estado usurpador de Israel?

    ResponElimina
  4. Lo pensé, pero que sería Israel quien reconstruiría Gaza, no creo puedan ni les dejen a los palestinos.

    ResponElimina
  5. Em desapareixen els comentaris. Què has estat tu?

    ResponElimina
  6. Devia ser un comentari que el considerava spam, ja està publicat. Ha passat alguna altra vegada. Coses de Blogger.

    ResponElimina