ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

LA CAGAREN AMB EL COLOM

La fita de guerra freda que enfronta els dos gegants asiàtics, la Xina i l'Índia, en disputa per l'hegemonia a la regió, sembla que té als coloms unes víctimes col·laterals. Qualsevol intromissió alada no prevista és observada amb sospita i mobilitza les forces de seguretat. L'últim episodi d'aquest tipus ha tingut un desenllaç aquesta mateixa setmana. 

Tot va començar el maig del 2023, quan un colom sospitós va ser capturat al port de Bombai. L'animal tenia dues anelles a les potes, amb un text escrit aparentment en xinès. La policia va detenir el colom sota l'acusació d'espionatge i el va posar sota detenció en una clínica veterinària. Vuit mesos després, la investigació va aclarir que el colom participava en curses de competició a Taiwan i que havia acabat accidentalment a l'Índia després de perdre's pel camí. Absolta i lliurada a la societat protectora d'animals, va ser posada en llibertat aquesta setmana. No és clar que hagi retrobat el camí a Taiwan.

Una altra manera de donar la notícia és amb aquest llenguatge telegràfic de dues o tres línies màxim, que es fa servir també a the electronic intifada, però que crec és producte d'alguna intel·ligència artificial, almenys 'Bard' sol escriure els seus articles d'aquesta manera. 

Aquest mateix text podria haver estat escrit per una IA, en canvi, si en comptes de posar d'aquesta manera hagués o hagués posat aquesta guisa, ja es veuria que era un escrit original...

L'Índia va alliberar un colom que va estar vuit mesos detingut sota sospita d'espiar per a la Xina.  

L'ocell havia estat capturat a la localitat índia de Bombai amb “missatges escrits” a les seves ales “en una cal·ligrafia similar a la xinesa”, segons ha indicat avui el diari Times of India.

 "Inicialment, la policia va obrir un cas d'espionatge contra l'ocell, però després de completar la investigació va retirar l'acusació", va precisar el diari.

L'au va ser tancada amb clau en un hospital de la ciutat durant mesos mentre la policia duia a terme la investigació.

Aquesta va durar "sorprenentment vuit mesos", va denunciar l'organització defensora dels drets dels animals PETA.

El colom recentment alliberat és l'últim de diverses detingudes per les autoritats índies sota sospita d'espionatge, va consignar l'agència de notícies AFP.

Els agents de la seguretat fronterera van detenir un colom el 2016 després de descobrir que portava un missatge amenaçador envers el primer ministre Narendra Modi, a prop de la frontera de l'Índia i el Pakistan.

Un altre colom va ser retingut sota vigilància armada el 2010 després de ser trobada a la mateixa regió amb un anell al voltant de la pota i un número de telèfon i una adreça pakistaneses estampats al seu cos amb tinta vermella. 

En aquest cas, els funcionaris van ordenar que no es permetés ningú visitar el colom, que, segons la policia, podria haver estat en una “missió especial d'espionatge”.

El millor del cas, és que en qualsevol dels dos relats, el colom torna a estar en llibertat. Per una vegada i sense que serveixi de precedent, s'han invertit els termes, en comptes de cagar-se el colom (o rata voladora) l'han cagat les autoritats indies de la India. 

Aprofito l'avinentesa per desmentir rotundament l'acusació que havia fet Feijóo que el colon era l'Amadeu i l'havien enviat els terroristes del procés.

Publica un comentari a l'entrada

6 Comentaris

  1. FRANCESC, es cierto, a veces hay palomas encarceladas injustamente, como todas estas pobres y a veces hay buitres que las circunstancias convierten en palomas. Como no sé muy bien a qué te refieres con esto de Amadeu, me ha venido a la mente, no sé si van por ahí los tiros, el recuerdo del famoso proceso de Burgos, donde para unos se represalió injustamente a unas “palomas” que en el tiempo se ha demostrado que fueron “buitres”, porque efectivamente tenían muertos a sus espaldas, pero que como quienes los condenaron eran lo mismo, para no dar mala imagen, tras condenarlos a pena de muerte, finalmente fueron indultados en la única ley de amnistía firmada en este país en 1976 tras la caída del dictador.. pero lo dicho, no eran palomitas : ) Un abrazo fuerte!

    ResponElimina
  2. El Amadeu es una paloma de ficción de un chiste de Eugenio, no tiene que ver con el juicio de Burgos ni nada, era una broma sobre la obsesión de Feijóo de culpar de todo al procés y a Sànchez.

    https://youtu.be/Eq2BYvbbcLk?si=ABPDOhk0csWqj0Aj

    ResponElimina
  3. En este caso, mi querido FRANCESC, te diré lo mismo que comentas tú habitualmente sobre el recalentamiento global y el cambio climático... No ocurre nada que no haya sucedido en el pasado, tristemente repetimos hasta la extenuación los mismos errores una y otra vez, esperemos que las nuevas generaciones no tengan que comer carne humana, aunque nos encanta hacernos picadillo : (

    Un abrazo y gracias por lo de Eugenio aunque como habla medio castellano medio catalán no lo he pillado.. tengo que poner más ahínco en aprender : )

    ResponElimina
  4. Bueno, en California les cae el agua a cántaros, mientras en Chile está quemando medio país. Es el apocalipsis climático. Y todo por culpa de la Generalitat que prohibió los toros.

    ResponElimina
  5. jajajaja te comenté aquí la otra entrada, sorry .. estoy dormida y de eso tb tiene la culpa ; )

    ResponElimina
  6. Es Lunes, y la gente lo sabe que diría Arus. Como va la campaña? Lo pregunto porque no sé si es para elecciones en Galicia o en España. Parece que pouco se fala de Galicia...

    ResponElimina