Diumenge a la tarda, un home vestit amb uniforme militar nord-americà va caminar lentament cap a l'ambaixada d'Israel a Washington, DC, expressant tranquil·lament els seus motius davant de la cambra abans de calar-se foc. Es tractava d'Aaron Bushnell, un membre en servei de la Força Aèria dels EUA de 25 anys.

“Ja no seré còmplice del genocidi”, va declarar, amb la mirada apartada de la càmera.

"Estic a punt de participar en un acte de protesta extrem", ha continuat, "però en comparació amb el que la gent ha estat experimentant a Palestina a mans dels seus colonitzadors, no és gens extrem". Un minut després del vídeo, Bushnell arriba a les portes de l'ambaixada i col·loca la càmera en posició de filmar-se a ell mateix. Se'l pot veure aturat a la porta de l'ambaixada mentre es ruixa amb el líquid inflamable d'una ampolla que duia, es posa el barret de l'uniforme i encén les flames.

Mentrestant, fins i tot mentre crema en flames, canta ferventment: “Palestina lliure”. Es pot veure un oficial brandant una arma i apuntant Bushnell mentre es crema i cau a terra. Un altre oficial porta un extintor d'incendis. Mentre el primer oficial continua apuntant amb la seva arma Bushnell, el segon exclama: "No necessito armes, necessito un extintor d'incendis".

Hores abans de l'autoimmolació de Bushnell, va publicar a Facebook un enllaç al servei de transmissió de vídeo en viu Twitch, on transmetria en viu la protesta. “A molts de nosaltres ens agrada preguntar-nos: Què faria si estigués viu durant l'esclavitud? O el Jim Crow Sud? O apartheid? Què faria jo si el meu país estigués cometent genocidi?” escrivi. “La resposta és: ho estàs fent. Ara mateix." Bushnell va sucumbir a les ferides aquell mateix dia. Bushnell. va prendre totes les mesures necessàries per assegurar-se que tot el que tenia cura, com el seu gat, el va designar al seu veí”, va dir Lupe Barboza, de Care Collective, a Texas Public Radio després de veure el testament.

Segons s'informa, Bushnell va notificar diversos periodistes i llocs web de notícies sobre la seva propera protesta. Els principals mitjans de comunicació van patologitzar l'acte de protesta de Bushnell i van intentar enfosquir les motivacions malgrat la claredat del missatge. El Washington Post va qualificar l'autoimmolació de Bushnell com una “protesta contra la guerra entre Israel i Hamàs”, malgrat la intenció explícita de protestar pel genocidi de palestins perpetrat pels seus colonitzadors. Diversos informes, inclosos els de la BBC, The New York Times i The Washington Post, no van informar de ferits a l'ambaixada. Tot i això, Bushnell no va intentar atacar els membres de l'ambaixada ni va intentar entrar a l'ambaixada.

La protesta de Bushnell va ser aclamada pels grups de resistència palestins i iemenites com un acte d'honor “heroic”. Hamàs va publicar un comunicat de dol per Bushnell i va responsabilitzar plenament l'administració Biden per la seva mort, “a causa de la seva política de suport a l'entitat sionista nazi a la seva guerra d'extermini contra el nostre poble palestí”.

El grup va continuar: “L'heroic pilot Aaron Bushnell romandrà immortal a la memòria del nostre poble palestí i dels pobles lliures del món, i un símbol de l'esperit de solidaritat humana global amb el nostre poble i la seva justa causa”. El Front Popular per a l'Alliberament de Palestina, un partit polític d'esquerra i una organització de resistència també va lamentar la mort de Bushnell.

I la pregunta és, servirà aquesta mort per a alguna cosa? La resposta és no, per tant, no deixa de ser una mort molt heroica i molt solidària, però també molt inútil. Descansi en pau Aaron Bushnell al setè cel dels innocents. - amb informació de the electronic intifada.