Mes a mes, els sondejos van demostrar que la importància que els espanyols donaven a aquestes noves bases de convivència que havien d'establir la democràcia no era gens proporcional al seu interès i coneixement, de la mateixa manera que en el seu posicionament i suport al text primava la desconfiança fins poc abans de la seva aprovació parlamentària i la convocatòria del referèndum del 6 de desembre d'aquell any.
De la mateixa manera, molts dels acords polítics no es van correspondre amb el sentir ciutadà. En particular, els referents a l'estructura política de l'Estat i a la diferenciació de les autonomies històriques, ja que la majoria ciutadana es decantava per un model més unificat des del govern central i un desenvolupament igualitari de les competències autonòmiques. Tot i els recels que van revelar les enquestes, la Constitució va acabar sent aprovada per una àmplia majoria tant a les Corts com per part de la ciutadania.
És important fixar-se a la foto dels ponents de la Constitució: Gabriel Cisneros, José Pedro Pérez Llorca, Gregorio Peces Barba, Miguel Herrero, Miquel Roca i, asseguts d'esquena, Jordi Solé Tura i Manuel Fraga. Tots junts per una Constitució, un comunista al costat d'un franquista. El Cafè per a tothom segurament va ser un error, però un error necessari per aprovar la Constitució del 78. Lamentablement, a Catalunya seguim ancorats en el mateix problema, ara s'anomena finançament singular per a Catalunya, un finançament que al seu dia defensava el PP quan Feijóo encara era a Galícia. També Alícia Sánchez Camarga defensava el 2012 un finançament just per a Catalunya. Mentrestant, ERC està perduda en el seu laberint caïnita reclamant els mateixos drets que bascos i navarresos, tot i saber que això és impossible. En el millor dels supòsits, tornarem a un nou cafè singular per a tothom. De nou un altre error, esperem que sigui un error necessari per aconseguir la pau, la calma i enviar al carall la polarització.
Herrero de Miñón dió la misma oportunidad a CiU en el concierto a Cataluña, la misma que a los vascos, y Pujol, el ex, dijo que no.
ResponEliminaAhora los rencores, pero aquello se ofreció, no hay que olvidarlo.
S'hi varen oposar Pujol i Roca, consideraven que recaptar impostos no era popular.
EliminaCorrecte.
EliminaY si por ellos fueran, ya ves, ahora rompían la banca.
No olvidaré de que pusieron el euro por receta, el tal Mas y el Boi Ruiz, de manera que si tus aspirinas costaban 47 céntimos, tú debías pagar 1´47€. El euro para hacienda catalana.
Se llevaron durante el par de meses que duró el asunto, porque fue rechazado por Madrid, se recaudaron cerca de 47 millones de euros, de los cuales se devolvió cerca de un millón a quien reclamó vía judicial. ¿A dónde fueron a parar los otros 46 millones de euros?
Nada por aquí, nada por allá y ¿Qui lo sá?
Ayer,sin quererlo,me pare un rato en una tertulia política. Ante la insistencia de uno de los contertulios sobre qué era eso tan injusto de la singularidad catalana. Respondió otro,que se respetaría las singularidades de todas las comunidades.De singular ya no tendría nada,me dije,si todos lo son.
ResponEliminaSaludos.
Ya ves, tanto remar para acabar en la orilla.
ResponEliminaSaludos.
A mí, sin azúcar, pero con tres gotitas de brandy. Grácias!
ResponElimina