OPÁ, YO VI A REZÁ UN ROZARIO

 

Els tribunals d'aquest país no ens deixen de sorprendre. La toga és negra com a símbol de rigor, serietat i independència, però a Espanya qualsevol dia això deixarà de ser obligatori. De moment, cada cop són més els jutges togats als quals se'ls transparenta la samarreta ideològica que porten a sota. I això és un mal negoci per a l'estat de dret i per als qui encara creiem en la justícia, que cada cop som menys.

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha autoritzat concentracions per resar contra la llei d'Amnistia als voltants del carrer Ferraz, seu del PSOE, durant la jornada de reflexió i el dia de les eleccions europees. Josep Tarradellas deia que en aquesta vida es pot fer gairebé tot menys el ridícul, però aquí hi ha el TSJM amb la seva grotesca decisió, avergonyint el personal.

La sentència és ferma i no recurrible, ja que la resolució contrària de la Junta Electoral Provincial, que prohibia aquestes concentracions, es considera que vulnera el dret de reunió dels presents. És curiós que el jutge Manuel García-Castellón prohibís uns concerts a la jornada de reflexió de les eleccions autonòmiques del 2019 perquè podien interferir la jornada i ara el prec del rosari convocat per la dreta ultraconservadora en data tan assenyalada resulta que és un acte de llibertat . No podrien resar a l'interior de l'església de la cantonada? Per quin motiu ho han de fer a la via pública quan la religió és una cosa que en democràcia pertany a l'àmbit de la vida privada? Segur que el perdó no figura en l'essència del cristianisme per preferir pregar contra l'amnistia en lloc de fer-ho per les ànimes del purgatori?.

La fe ja fa temps que no mou muntanyes, com ens ho recordaba Monterroso, ara els qui les traslladen són els especuladors per urbanitzar el seu sòl. Madrid no és la capital de la llibertat, sinó de l'individualisme.  I el més curiós del sainet, és que al prec del rosari de demà no hi haurà ni un sol cristià.

'Me voy a hacer un rosario con tus dientes de marfil', cantava Juanito Valderrama. Encara que el personal que demà anirà a passar el rosari a Ferraz els hi escauria més, Opá, yo viazé un corrá, del Koala. és el més adequat per aquesta mena de bestioles.

18 Comentaris

Més recent Anterior